Gastblog Huis & Tuin

Zo zou een man het huis inrichten

man huiskamer inrichten

Een huis inrichten. Veel mannen hebben er liever helemaal niks mee te maken, want al dat styling is niets voor hen. Maar wat nu als je deze taak toch toegewezen krijgt? Wat zou het uiteindelijke resultaat van jouw werk zijn? Zou je tevreden zijn met witte muren, een bank en een TV? Of zou je er echt werk van maken en er een mooi stekje van maken?

Vrouwen zijn vaak beter met dit soort dingen. Zij zijn wat bij elkaar past, hebben een idee hoe ze lege ruimten kunnen vullen en hoe je alles op kunt leuken met accessoires.
Laten we in ieder geval één ding vaststellen: bloemetjes en prulletjes kennen we niet. Dat staat niet in ons woordenboek. We weten niet waarvoor het dient en wat je er mee kunt. Maar wat zou nou jouw stijl zijn? Wat voor meubels en sfeer zou jij kiezen?

First things first

Wat je als eerste nodig hebt is een plek om te zitten. En dan niet een simpel plastic stoel, maar een serieuze zitplek. Dan moet je dus gaan shoppen voor banken en, als je wilt, bijpassende mooie stoelen. Het ligt een beetje aan de ruimte die je hebt, of je 3-zitsbanken of 2-zitsbanken kwijt kunt. En daarbij komt natuurlijk: heb je zoveel zitplaatsen nodig?
Een bank moet praktisch zijn. Het moet fijn zitten, je wilt niet te diep wegzakken als je gaat zitten en de stof of het leer moet niet snel vies worden. Vlekken, daar houden we niet van. Dan moet je het nog gaan schoonmaken en schrobben ook.
Daarnaast wil je dat de bank iets uitstraalt. Je wilt waarschijnlijk een stoere look en een bank moet wel een beetje het pronkstuk van de woonkamer zijn toch?

Industrieel everything

Tegenwoordig is de industriële look helemaal in. Hout, gecombineerd met grof staal. Ontzettend gaaf. Zo heb je bijvoorbeeld zware eettafels van mangohout en staal en ook salontafels van deze materialen. Als je voor dit soort meubels kiest, komt er dus een stoere, mannelijke look in huis. Niks poespas, lintjes en franjes. Ook je (eet)stoelen kun je in deze stijl houden. En je hebt lampen nodig natuurlijk. Heb jij even geluk: ook in de lampen is het industriële helemaal in!

Je huis inrichten en stijlen: zou jij het aandurven?


Huiskamerfoto via Shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.