Eten & Drinken Gastblog

Koken? Dat kunnen wij mannen ook!

koken voor mannen

De keuken. Vroeger was dat de plaats voor de vrouwen. Zij zorgen voor het huishouden, dus ook voor het koken. Als manlief thuis kwam van een lange dag op het land, stond er een dampende pan aardappels en groenten op tafel, met een stuk gebraden vlees erbij. Geen kunst aan, zeg je misschien. Maar heb jij het weleens gedaan? Elke dag weer iets origineels bedenken om op tafel te zetten? Want laten we eerlijk zijn: we hebben niet elke dag zin in de standaard pot.

We willen een keer pasta, een keer een goede salade, barbecue, noodles, rijst en misschien wel burrito’s, taco’s of sushi.
En ook al zijn er genoeg recepten te vinden online en in de boeken, betekent dat nog niet dat het gemakkelijk is om elke dag iets nieuws klaar te maken.

Koken voor door mannen

Dus mannen, vandaag mogen jullie je partner ontlasten en het koken overnemen. Bedenk iets exotisch, iets waar je vrouw ontzettend van zal genieten, maar gewoon de tijd en rust niet voor heeft om het te koken. Of simpel maar sjiek. Een lekker stukje zalm, met asperges en een roomsausje. Verzin iets om haar mee te verrassen. Ben je er klaar voor? Zorg ervoor dat je je leren schort (veel mannelijker dan die gebloemde dingen) om hebt en al het keukengerei hebt.
De goede pannen om de groenten te koken of stomen en een fijne non-stick braadpan om het vlees in te bakken. Lekker veel boter erbij om het vlees mals en sappig te houden.
Ook is een vergiet voor een thuiskok echt een must. Niks klooien met het afgieten van groenten, aardappels of pasta. Gewoon de hele inhoud van de pan in het vergiet en done

Zorg ervoor dat je het gekozen recept bij de hand houd en het volgt. Zeker als je nog weinig tot geen ervaring hebt in de keuken. Wees dan niet overmoedig, maar doe gewoon wat er zwart op wit staat: dan gaat het gegarandeerd goed. Improviseren doen we wel als we wat zekerder zijn in de keuken.
En mannen…vergeet niet om de tafel mooi te dekken en kaarsjes aan te steken voor een romantisch diner.

Wat zet jij je vrouw voor vandaag?


Man aan het koken foto via Shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

2 Comments

 • Reply
  Lekkere bijgerechten voor kerst inspiratie | blogpapa.nl
  21 november 2019 at 06:30

  […] ben dol op koken. Met kerst pak ik altijd flink uit en maak altijd graag iets bijzonders. Net wat extra’s. Je […]

 • Reply
  De parel onder de couscous | blogpapa.nl
  16 mei 2020 at 06:33

  […] in het Hollandse smaakpalet. Het bleek ook nog eens erg gemakkelijk en snel te maken zijn, wat voor kokende papa’s natuurlijk al helemaal welkom is. Maar op een gegeven moment begint couscous ook een beetje saai te […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.