Eten & Drinken Gastblog

Dit is waarom je whiskey moet drinken!

Dit is waarom je whiskey moet drinken!

Misschien ben jij een bierdrinker of heb je liever een glas rode wijn, maar heb je weleens wat sterker geprobeerd? Whiskey bijvoorbeeld? Whiskey is een mannelijke drank. Dat moet je léren drinken. Ga daarom niet meteen helemaal los in de kroeg, maar bestel eerst eens een fles bij drankdozijn.nl om het rustig te proberen. Nog niet overtuigd? Dan zijn hier voor jou redenen waarom jij whiskey moet drinken.

Dubbel geluk

Er zit een anti-oxidant (resveratrol) in wijn, die kanker bestrijdt. In whiskey zit deze anti-oxidant nog meer. Hartstikke gezond dus!
Daarbij schijnt het ook heel gezond voor je psyche te zijn: één tot zes glazen in de week zou namelijk helpen tegen dementie.
Slimmeriken van Harvard hebben zelf onderzoek gedaan naar de voordelen van whiskey drinken. Volgens de resultaten van hun onderzoek zou whiskey beroertes voorkomen en je hart gezond houden. Moet ik nog meer zeggen?
En als je aan je gewicht wilt denken en het liefst nog een beetje kwijt zou raken ook, is het een goed idee om whiskey te drinken. Waarom? Er zit geen vet in en ook geen koolhydraten! Dubbel geluk dus!

Langer genieten

Wat wil je het liefst na een lange dag werken, vol stress en drukte? Juist. Rust en ontspanning. En wat helpt er nu beter dan een glas goede whiskey en je krantje.
Stel, je bent een avondje weg met vrienden, dan pak je al gauw een paar biertjes. Maar van bier kan je best een opgeblazen gevoel krijgen. Van whiskey krijg je dat gevoel niet. En je avondje hoeft helemaal niet duurder te worden als je voor whiskey kiest: je kunt veel langer genieten van één glas whiskey dan van één glas bier.

Like a gentleman

En laten we even eerlijk wezen: nu je een volwassen kerel bent, wil je er ook een beetje als een gentleman uitzien toch? Laat die standaard flesjes bier dan maar staan en bestel een glas whiskey. Dan zie je er pas sophisticated uit!

Cheers! Maar onthoud wel: Drink met mate(n)!


Drankfoto via Shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    A shot of whisky a day, keeps the doctor away | blogpapa.nl
    26 november 2019 at 06:34

    […] je nog dat ik laatst een aantal redenen benoemde waarom je whisky moet drinken? Daar benoemde ik onder andere in dat whisky gezond voor je […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.