Gastblog Huis & Tuin

De tuin aanpakken: hier moet je aan denken!

de tuin aanpakken

Misschien heb je net een huis gekocht en moet je nog bedenken hoe je de tuin gaat aankleden, of woon je al even in je huidige huis, maar ben je nog niet aan de tuin toe gekomen en wil je de tuin aanpakken. En nu is het dus zover: plannen wat je met de tuin gaat doen. Ga je voor een geheel betegelde tuin, wil je gras, kunstgras, een veranda, plantenbakken of een moestuin?

De tuin aanpakken

Je wil natuurlijk een mooi zithoekje hebben, waar je even heerlijk kunt ontspannen, visite kunt ontvangen en misschien ook praktisch: genoeg plaats voor de droogmolen! Het is zomers namelijk erg lekker om de was buiten te kunnen drogen. Lekker fris en het ruikt dan ook extra lekker.
Als je kinderen hebt, wil je ook plaats hebben voor speelgoed en speeltoestellen. Dus ook daar moet rekening mee gehouden worden, als je de tuin gaat aanpakken.

Een tuinset is onmisbaar!

Een tuinset is niet zomaar even gekocht. Als je slim bent, neem je daar echt de tijd voor. Wat wil je sowieso wel en wat écht niet? Wil je kussens op de banken, liever een tafel met vier stoelen of ga je voor een luxe loungeset met een bijpassende tafel? Mag het een laag tafeltje zijn om de koffiekopjes op te zetten of wil je de set ook fijn kunnen gebruiken als je mensen te eten hebt? Een hogere tafel is namelijk dan ideaal: Barbecue erbij, salades, sausjes en stokbrood op tafel en eten maar!
Bedenk ook hoeveel geld je aan je set wilt uitgeven en welke kwaliteit loungeset je tenminste wilt hebben. En als je besluit er kussens bij te nemen: wil je daar een hoes bij voor de regen? Of een opbergbox waar je de kussens in kunt opbergen? Zo’n box zorgt namelijk ook weer voor extra zitplaatsen!

Verlichting

Verlichting is ook niet iets wat je moet onderschatten. Je wil natuurlijk niet elke avond in het donker je wijntje drinken in de tuin. Wil je hangende lampen of liever staande lampen? Je kunt er ook voor kiezen om vloerspots te nemen. Die worden niet zomaar omver gelopen door de kinderen en geven mooi fel licht!

Er is veel om over na te denken als je aan de tuin begint. Heb jij al plannen?


Tuinfoto via Shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

2 Comments

 • Reply
  Waar moet je op letten bij een schommel? | blogpapa.nl
  11 februari 2020 at 06:35

  […] ruimte hebt en het praktisch indeelt, is een schommel echt een aanwinst voor een kindvriendelijke achtertuin. Wat sowieso wel aan te raden is, is om rubberen tegels eronder te leggen of natuurlijk gewoon […]

 • Reply
  Het gras is niet groener aan de overkant | blogpapa.nl
  7 mei 2020 at 13:42

  […] volgende keer dat we onze tuin aanpakken zie ik mezelf dan ook echt niet met graszoden in de weer. Ik denk dat we  dan een mooi stuk […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.