Kleding Papa-tips Persoonlijk

Zo scoor je de leukste items in de zomer sale

Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Het is hartje zomer. Even lekker vrij van werk om te genieten van de zon en van je gezin. Maar naast het prachtige weer is er nog een groot voordeel van de zomer. We hebben het natuurlijk over de welbekende zomersale! De periode met de grootste kortingen van het hele jaar is natuurlijk hét moment om de kinderkledingkasten aan te vullen. Maar met zoveel sale zie je soms door de bomen het bos even niet meer. De keuze is reuze, en waar moet je beginnen? Wil je ook weten hoe je de beste kinderkleding items in de sale scoort? Lees dan snel verder want wij hebben de beste tips voor je.

Minimalistisch shoppen

Korting kan er soms voor zorgen dat je met items thuis komt waar je helemaal niet op zit te wachten. Had ze niet al precies zo’n jurkje? En hoezo liggen er nu opeens 10 blauwe T-shirts in de kast van je zoontje? Tijd voor een andere strategie dus. Met de term ‘minimalisme’ was je misschien al wel bekend. Maar de kans is groot dat je daarbij denkt aan een minimalistisch interieur of het minimalistische dieet. Met het opkomende fenomeen ‘minimalistisch shoppen’ zijn wat minder mensen bekend. Minimalistisch shoppen is eigenlijk strategisch shoppen: je koopt wat je nodig hebt. Niks meer en niks minder.

Hoe gaat het in zijn werk?

Minimalistisch shoppen dus. Maar hoe gaat dat dan in zijn werk? Nou, de eerste stap is: inventariseren. Wat hangt er nog in de kledingkast van de kinderen? Welke items zijn nog bruikbaar? Zijn er items waar ze zijn uitgegroeid? Of zitten er wellicht items tussen die kapot zijn gegaan? Noteer dit allemaal, en doe ook alvast de kledingstukken weg die echt te klein of kapot zijn. In de zak van Max of klaarleggen voor je kleine neefje: als het maar wég is. Zo creëer je meer ruimte en overzicht.

Wat heeft je kind echt nodig?

Tijd voor stap twee. Je hebt inmiddels goed kunnen inventariseren wat de kinderen nog in de kast hebben liggen en wat de staat is van deze items. Hierna kun je een duidelijk lijstje maken met wat er nog ontbreekt of nieuw moet worden aangeschaft. Wat heeft je kind echt nodig? En hoeveel items zijn daarvan nodig? Een kind heeft bijvoorbeeld maar 1 zomerjas nodig en 1 paar zomer schoenen. Items zoals pyjama’s, vestjes en shirtjes worden sneller vies en daarom koop je er daar wat meer van. Logisch, maar toch kopen we vaak dingen onnodig dubbel omdat we er even niet over hebben nagedacht…

Waar ga je shoppen?

Dan rest nog de vraag: waar ga je shoppen? Veel mensen denken dat het alleen écht sale is bij fysieke winkels. Maar wist je al dat ook webshops flink meedoen aan de zomersale? Je kunt deze weken nog veel mooie kinderkleding online scoren met hele hoge kortingen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Kixx-Online voor de hipste kinderkleding voor een leuk prijsje. 

Tip 1: als je nu zomerkleding shopt, houd er dan rekening mee dat ze het nog maar even dragen en dat het dan de kast in gaat tot volgend jaar. Koop dus een beetje op de groei!

Tip 2: Lees ook mijn artikel met nuttige tips over online shoppen


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Online shoppen: Hoe doe je dat dan? - blogpapa.nl
    22 maart 2023 at 12:53

    […] mooie jeans hebben, dus ging ik daar op googelen. Op Google.com typte ik gewoon: “PME jeans sale”. In het zoekresultatenscherm klikte ik op het tabblad ‘Shopping’ waar je kunt filteren […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.