Media Online Persoonlijk

Fotoboeken zijn wél cool

fotoboeken van vakantie
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Een online, bloggende, social-minded coole papa als ik heeft natuurlijk altijd zijn smartphone bij de hand om unieke momenten razendsnel vast te leggen voor het nageslacht. Net zoals tegenwoordig iedereen. En ik gooi al die foto’s zo snel mogelijk in de cloud, zodat mijn telefoon niet ontploft. Wederom: net zoals tegenwoordig iedereen. En vervolgens zie ik die foto’s eigenlijk nooit meer terug. Net zoals iedereen? Of ben ik de enige die van die verzamelde momenten vergeet, zodra ze in een mapje ergens op internet geparkeerd zijn? En daarom hou ik dus van fotoboeken. Lekker old school: met zijn allen op de bank nagenieten van de vakantie met een mooi fotoboek.

De fotoboeken van mijn ouders

Toen ik op mezelf ging wonen, kreeg ik van mijn ouders een paar fotoboeken en knipselboeken mee. Jaja; ik haalde wel eens de krant! Meestal alleen de lokale krant, maar tóch. Destijds zag ik de waarde nog niet zo, van die dikke gebonden boekwerken vol met ingeplakte foto’s uit mijn jeugd. Sommige nog in zwart-wit, sommige vreemd verkleurd omdat het fotorolletje te heet was geworden in de Franse zon. Stuk voor stuk herinneringen aan vakanties, verjaardagen, mijn communie (toen deugde ik nog) en optredens van mijn eerste bandje (toen al iets minder).

Niet meer knippen en plakken

Het duurde jaren voordat ik die oude albums weer eens inkeek. Eigenlijk pas toen onze jongens er waren. Toen gingen we opeens achtduizend foto’s per dag maken van onze kroost. En dan ga je om de één of andere reden ook weer foto’s bekijken uit je eigen jeugd. Tenminste, dat had ik zo. En daardoor bedacht Lin dat het leuk zou zijn om zelf ook fotoboeken bij te houden. Niet zoals onze ouders vroeger; met afgedrukte-en-vervolgens-weer-ingeplakte foto’s. Een fotoboek maken doen we tegenwoordig natuurlijk lekker digitaal. Teksten erbij schrijven, grappige stickertjes toevoegen, een mooie compositie of zelfs een fotocollage maken; het kan allemaal een stuk gemakkelijker als je een goede fotoboeken-website hebt gevonden, zoals Probook.

Goede voornemens

Ik merk wel dat we minder fotoboeken maken dan we aanvankelijk van plan waren: de eerste vijf jaar van Daan en Jesse’s leven liggen keurig vast, maar daarna is het een beetje verwaterd. Toch wil ik dat echt nog wel een keer bijwerken, juist omdat het eigenlijk zo gemakkelijk is. En het lijkt me echt superleuk om, als onze mannen ooit gaan uitvliegen, ook een stapel mooie fotoboeken mee te kunnen geven.

Fotoboeken maken van je vakantie

Onze jongens hebben inmiddels al een heleboel vakanties achter de rug, naar allerlei landen. En hoewel ze opvallend veel herinneringen hebben aan al die landen, zwembaden, pretparken en restaurantjes, zijn er ook veel dingen die ze niet meer zo goed weten. Als we samen door de vakantie-fotoboeken bladeren komen veel van die herinneringen weer terug en dat is echt heel grappig om te doen je kids. De meest bijzondere details toveren ze opeens weer naar boven!

Vive la France!

Deze zomervakantie gaan we glampen op een prachtige camping in Frankrijk, met echt heel veel waterglijbanen. Onze jongens hebben het nu al over de stoere capriolen die ze van plan zijn. De omgeving is prachtig en er is van alles te doen voor kids. Ik wil dit jaar dan ook écht een mooi vakantieboek maken. En als ik dan toch bezig ben, wil ik meteen een paar vakanties ‘inhalen’ om zo de tijdlijn weer een beetje completer te maken 🙂

Dure vakantie boeken, goedkope vakantieboeken?

Er zijn tientallen fotoboeken-websites, in allerlei prijsklassen en kwaliteiten. Voor een paar euro kun je al een fotoboekje laten maken! Maar ja, de kwaliteit is dan natuurlijk navenant… Wij geven best veel geld uit om een heerlijke vakantie te boeken; dan vind ik het zonde om daar fotoboeken van te maken die na een paar jaar uit elkaar vallen van ellende. Van je meest bijzondere vakanties wil je toch een mooi, stevig, garengebonden, hardcover fotoboek? Dat je met gepaste trots tevoorschijn kunt halen als er vrienden op bezoek zijn.

Of als je gewoon lekker met je kids op de bank herinneringen zit op te halen. Of als ze het huis uit gaan en jij ze graag iets bijzonders mee wil geven.


(foto van fotoalbum door Vasilyev Alexandr via Shutterstock)∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Waar kun je het beste foto’s laten afdrukken? - blogpapa.nl
    22 maart 2023 at 12:43

    […] bij één van de fotokiosken, waarbij je binnen no-time met je eigen telefoon of geheugendrager je foto’s in handen kunt krijgen. Het grote voordeel hieraan is dat je vrijwel direct resultaat ziet van je […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.