Huis & Tuin Papa-tips Persoonlijk

Een keuken is om te koken, duh…

keuken inrichting
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Toen ik dit huis kocht zat er een keuken in uit het jaar nul. Ik hoefde nog net niet boven een houtvuurtje mijn mammoetlapjes te roosteren, maar verder was het allemaal nogal vintage, zeg maar. Nou ben ik over het algemeen de kok in huis en dus zou ik degene moeten zijn die zich daar het meest aan ergerde. Maar, zoals vaker in Huize Blogpapa, was het mijn lief die op een goede dag zei: “En nou ben ik er klaar mee!” En zo kwam er een nieuwe keuken.

Zure appel

Eerlijk gezegd: als het aan mij had gelegen stond ik nu nog steeds in mijn prehistorisch kookpotje te roeren. Ik vind keukenwinkels vooral duur en ik houd altijd het gevoel dat ik meer heb betaald dan nodig was, dat ik opties heb gekocht die ik niet nodig had. Datzelfde gevoel heb ik ook altijd bij autogarages en meubelwinkels. En hoewel ik er diep van binnen zeker van ben dat ik tot op bepaalde hoogte gelijk heb, heeft mijn lief me geleerd dat ik af en toe door die zure appel heen moet bijten en er gewoon voor moet gaan. Ik ben haar daarvoor een soort van dankbaar, denk ik.

Mooi rood is niet lelijk

En zo bevond ik me opeens in een keukenwinkel, want ja…tijd voor een nieuwe keuken voor het nieuwe jaar. Voor mijn neus stond een keuken in fel rood. Maar écht fel rood. Alles. Terwijl ik me stond te vergapen aan zoveel lelijkheid rook ik opeens een heftige muskusachtige geur en nog voordat ik me kon omdraaien hoorde ik een gepassioneerde stem bijna in mijn oor fluisteren: “Wat een powerkleur hè? Hij is er ook in het geel en in het blauw!” Vijftien seconden later stond ik buiten.

Gelukkig waren er ook echt hele leuke zaken bij, met prachtige keukens en een heerlijk bakje koffie tijdens een prettig gesprek. Uiteindelijk troffen we een adviseur die met ons aan tafel ging zitten en vroeg: “Wat kook je eigenlijk zoal?” Ik ging even rechtzitten: die vraag had ik nog niet gehad. Hoezo?” “Nou, voordat we samen naar een keuken gaan kijken, wil ik natuurlijk eerst weten waarvoor je hem gaat gebruiken. Anders weet ik toch niet wat je nodig hebt?” Oh jee… een adviseur die wist waar hij het over had: dit ging me geld kosten. Zure appel, zure appel, zure appel…

Wat doe je allemaal in je keuken?

We bespraken onze kookgewoonten en hij schreef druk mee. Toen kregen we het over de keuken als ‘leefruimte’: wat deden we nog meer in de keuken? Dat was een awkward momentje, maar hij bedoelde: zit je vaak aan de keukentafel? Moet er een plekje zijn voor natte schoenen? Woont er een hond of kat? Komt het bezoek vaak achterom?

In een half uur had hij een keuken om ons heen gebouwd waarin we ons perfect thuis zou voelen. En we hadden het nog helemaal niet gehad over welke kleur deurtjes of welke handgrepen! Het mooie was, dat ik dat ook helemaal niet zo spannend vond: mijn keuken zou er een worden om in te koken! Gelukkig had mijn lief wél een goed idee over hoe haar keuken eruit moest zien, waardoor het uiteindelijk echt helemaal onze keuken werd 🙂

Keuken Stijl vs Inrichting

Je keuken is één van de meestgebruikte ruimtes in je huis. Natuurlijk is het belangrijk dat die er mooi uitziet en past bij jouw stijl. Heb je nog geen idee wat die stijl is? Ga het internet op! Bekijk bijvoorbeeld eens deze keukenstijlen ter inspiratie. Als je weet welke stijl bij je past, vallen er ongetwijfeld al een aantal keukenwinkels af; dat scheelt alweer!

Mijn tip aan iedereen die op zoek is naar een nieuwe keuken: kijk eerst heel goed naar de indeling die past bij jouw kookgewoonten, naar de apparatuur die past bij jouw gerechten en naar de functionaliteit die jij graag in je keuken zou terugzien. En voor allerlei leuke en slimme opbergideeën in keukens of keukenkastjes kun je heel goed terecht op Pinterest. Zo krijg je steeds meer een idee over hoe je keuken eruit moet komen te zien.

Tot slot hieronder nog een handige infographic die je kan helpen bij het inrichten van je keuken:


(foto droomkeuken door P. Ponomareva via Shutterstock)∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Wat mijn keuken absoluut nodig heeft - blogpapa.nl
    11 oktober 2021 at 15:09

    […] PS: nu we het toch over keukens hebben, lees mijn tips en ervaringen bij het inrichten van je keuken in: “Een keuken is om te koken, duh…” […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.