Papa-tips Persoonlijk Vakantie & Reizen

Boordevol energie op vakantie (+Checklist!)

vol energie op vakantie
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Het is zomer. En vakantie. En over een paar dagen vertrekken we voor twee heerlijke weken naar de Ardèche. We zijn er al helemaal klaar voor! Dat wil niet zeggen dat we helemaal klaar zijn, want we moeten alles nog inpakken, milieusticker regelen, het huis een beetje netjes maken… Eigenlijk hebben het dus nog razend druk. Maar het idee dat we bijna vertrekken geeft zoveel energie, dat ik vol vertrouwen die pré-vakantie-chaos tegemoet zie.

Je moet betalen, pannenkoek!

Toch zijn er nog een paar dingen die ik graag geregeld wil hebben voor ons vertrek, die eigenlijk niks met de vakantie te maken hebben. Gewoon dingen die ik graag uit mijn hoofd wil omdat ze me anders bezighouden, energie kosten, frustreren zelfs. Sowieso is daar de kwartaalaangifte. Die moet voor het einde van de maand zijn ingediend en betaald, dus die kan absoluut niet wachten. Eén van de kleine nadeeltjes aan het ondernemerschap, maar het hoort er bij. En omdat ik vorig kwartaal óók al te laat was moet het deze keer wel op tijd, anders krijg ik nog een boete ook! Dat dus maar eerst.

En de rest mag op!

In het verlengde daarvan liggen er (altijd wel) een paar rekeningen die betaald moeten worden. En hoewel sommige misschien best kunnen wachten tot na de vakantie, houd ik er van om met een ‘schone lei’ op vakantie te gaan. Hoe minder ballast, hoe meer rust. Daarnaast vind ik het een prettig gevoel om te weten dat ‘alles betaald is’, want dat betekent dat ik de rest met een gerust hart kan uitgeven aan restaurantjes, terrasjes en heel veel ijsjes. Dus daar moet ik ook nog even naar kijken.

Hoeveel energie kost jouw energie?

Ons energiecontract loopt straks een keer af, dus we mogen weer op zoek naar de beste aanbiedingen. Ook dat is weer zoiets dat eigenlijk nog best een paar weken had kunnen wachten. Maar ik wilde het graag van mijn lijstje kunnen strepen. De tientallen “onafhankelijke” vergelijkingssites die ik op Google vond, bleken toch allemaal op de één of andere manier gesponsord te worden. Na een half uur dwalen was mijn energie-level zo ongeveer tot het nulpunt gedaald en wist ik nog niets. Uiteindelijk kwam ik uit bij een aanbieder die me heel eenvoudig goedkope energie beloofde. Nou; dat was precies wat ik zocht! Het rekentooltje invullen duurde een halve minuut en er werd meteen een besparing aangeboden van een paar honderd euro: die gaan in ieder geval voor een deel naar een klein, gezellig, Frans restaurantje! Dat kostte dus uiteindelijk niet eens zoveel energie 😉

En dan de checklist nog

De laatste twee jaar zijn we lekker dicht bij huis op vakantie gegaan; naar Camping De Paal. Dat was fantastisch! Dit jaar wilden we graag weer eens naar het buitenland, maar dan ook niet weer meteen een vliegvakantie naar Turkije. De keuze viel op Camping Le Pommier, in de Franse Ardèche. Dat is een autoreis van zo’n duizend kilometer en dat betekent dat je natuurlijk geen belangrijke dingen moet vergeten… Daarom hebben we een uitgebreide vakantie-checklist die ons helpt om aan alles te denken. Maar ja, die checklist moeten we dus nog voor driekwart afwerken, haha. Maakt niet uit; alles komt goed. Positieve energie!

Checklist?! Jazeker!

Niet dat ik nou zo’n gestructureerd mannetje ben hoor; allesbehalve! Maar een checklist voor alles wat er ingepakt en geregeld moet worden vind ik toch wel erg handig. En gewoon, omdat het kan, deel ik graag deze super-geweldige vakantiechecklist met je. Zo vertrek je relaxed op vakantie en kom je weer bruisend van energie terug!

Je kunt Blogpapa’s Grote Vakantiechecklist hier downloaden:

Als je nog toevoegingen hebt aan deze lijst dan zou ik het geweldig vinden als je die wil delen in de comments. Dan beloof ik dat er volgend jaar een nóg completere vakantiechecklist zal verschijnen!


(foto Vol energie op vakantie in samenwerking met Rawpixel en Shutterstock)∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Detoxen na de vakantie: een boost voor je lichaam - blogpapa.nl
    22 maart 2023 at 12:58

    […] tijd om even flink te detoxen? Dan kan je lichaam weer resetten en begin je je werkweek weer volop energie en zonder vakantie buikje. Maar detoxen, hoe zit dat […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.