Eten & Drinken Papa-tips Samen dingen doen

Lekker & leuk: chocolade koekjes bakken met je kids!

Chocolade koekjes
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Niets is leuker dan lekker kokkerellen met je kids. Maar waar ik zelf altijd een beetje moeite mee heb, is bepalen wat ze nu al wél en wat ze nog niet kunnen. En dat is wel belangrijk, want een leuke activiteit met je kids kan zo al snel veranderen in een hele frustrerende tijd. Maar dit supersimpele recept voor chocolade koekjes kan een kleuter al maken en jij misschien dus ook wel! 🙂 Zet de oven alvast aan op 200 oC, want dit is zo gepiept!

De boodschappen

Omdat wij papa’s lekker praktisch zijn ingesteld, vind je hier een kant-en-klaar boodschappenlijstje met alle benodigdheden. Verder heb je alleen een hoge kom nodig en een oven. Hoppa, dat is geregeld. En dóórrrrr!

Kneedbare boter voor je koter

Snijd van tevoren 120 gram roomboter in blokjes (maatje suikerklont) en laat deze op kamertemperatuur komen op een bordje of stukje bakpapier. Als de boter lekker zacht en plakkerig is, mag je mini-kok de klonten in een hoge kom mikken. Kluts er één eitje bij en voeg 175 gram basterdsuiker toe. Laat je kind het hele zaakje even flink doorkneden tot een gelijkmatige brij. Voeg dan 180 gram zelfrijzend bakmeel toe. Laat je kind het geheel een paar minuten lekker stevig met de hand doorkneden en er dan een mooie bal van maken.

De chocolade komt al in zicht

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel samen met je kind de grote deegbal in ongeveer 15 kleine balletjes. Leg deze op de bakplaat op royale afstand van elkaar en druk ze met plat met een gebald kindervuistje, tot mooie ronde koekjes. Neem een handjevol* chocolate chips en decoreer samen de koekjes naar wens. Druk de chocolade wel diep genoeg in het deeg: zo trekt de smaak beter in het koekje en loop je ook niet het risico dat de chocolade er los op komt te liggen.

*: Hoeveel “een handjevol” precies is, is natuurlijk helemaal afhankelijk van je liefde voor chocolade 🙂 Mijn lief krijgt bijvoorbeeld enorme handen, opeens...

Bakkers klaar? Bakken maar!

Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven (200 oC) en ga een activiteit zoeken die ongeveer 13 minuten duurt. Suggestie: de overgebleven chocolade samen opsmullen. Je koekjes zijn namelijk ergens tussen de 13 – 15 minuutjes klaar (beetje afhankelijk van je oven). Houd ze vanaf een minuutje of 12 in de gaten en zorg dat de koekjes niet te donker bruin worden: dan gaan ze verbrand smaken. Bleh.

Richting het einde van de baktijd zal een té lekkere lucht zich gaan verspreiden door je keuken. Maar let op: laat de koekjes even afkoelen voor je ze bespringt!

Heel veel plezier met kokkerellen & alvast smakelijk smullen!


PS Mocht je nou grotere honger hebben, kijk dan ook eens naar mijn favoriete (en net zo simpele) recept voor Romige Boontjes vs Witte Pasta 😉∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Een last minute surprise maak je zo! - blogpapa.nl
    19 november 2021 at 06:30

    […] echt nog nooit zoiets in mijn schoen gehad. Echt super vet!” Heel voorzichtig hebben ze de chocola eruit gehaald zodat de surprise heel bleef, want ze wilde er graag nog even mee spelen. De foto in […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.