Media Muziek Papa-tips Persoonlijk

De Grote Jaren 80 Eendagsvliegen Lijst

Jaren 80 eendagsvliegen
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

De muziek van de jaren 80: sommigen vinden haar geweldig, sommige verschrikkelijk. Zelf behoor ik absoluut tot de eerste groep, ik ben een echt eighties-kind. De eerste nummer 1 van de jaren 80 was ‘Weekend’, van de Nederlandse band Earth & Fire. Bepaald géén eendagsvlieg: de band scoorde in totaal meer dan twintig hits. Toch zouden de jaren 80 een decennium worden boordevol one-hit wonders, ofwel eendagsvliegen. Ga je mee op een trip down memory lane?

Wat is een eendagsvlieg?

Een eendagsvlieg is volgens de definitie een artiest, band of act die maar één officiële hit heeft gescoord. Helemaal terecht vind ik dat niet: er zijn artiesten met een indrukwekkende carrière, die toch maar één ‘echte’ hit hebben gescoord. Ben je dan een eendagsvlieg? En andersom: als je twee hits scoort in een maand tijd en daarna van de aardbodem verdwijnt, ben je dan géén eendagsvlieg? En dan zijn er nog de artiesten die “bij ons” maar één hit scoorden, maar die in andere landen veel succesvoller zijn.

Ein Tags Fliege

Zo scoorde in 1983 de Duitser Peter Schilling één hit in Nederland, met het nummer ‘Major Tom (völlig lossgelöst)’. Voor ons behoort hij dus tot de eendagsvliegen, in Duitsland zou hij echter acht hits scoren (hoewel drie daarvan remixen waren van ‘Major Tom’). Met de Engelse vertaling ‘Major Tom (Coming home) scoorde Schilling ook in Engeland en Amerika, waardoor zijn totaal op tien hits komt. Eendagsvlieg of niet; ‘Major Tom’ is een juweeltje van een song.

Major Tom’s verhaal

Het nummer is een hommage aan de wereldhit ‘Space Oddity’ van David Bowie, uit 1969. Het vertelt het verhaal van astronaut Tom, die de ruimte in wordt geschoten. Aanvankelijk lijkt alles goed te gaan, maar na enkele uren begint Tom zich af te vragen wat nou helemaal het nut is, van waar hij mee bezig is. Dan merkt men op aarde dat het schip opeens van zijn koers begint af te wijken. Tom zendt nog een laatste groet naar zijn vrouw en stuurt zijn schip dan dieper en dieper de ruimte in…

De Grote Jaren 80 Eendagsvliegen Lijst

Uit ieder jaar heb ik lekkere eendagsvliegen op een rij gezet. Eéntje heb ik er steeds uitgelicht omdat ik die gewoon té leuk vond om weer eens te horen en zien. Mocht je ze allemaal willen zien: check dan de ‘Grote Jaren Tachtig Eendagsvliegen Playlist’ onderaan dit artikel!

Disclaimer: Ik ga een beetje losser om met de term ‘eendagsvliegen’ dan het woordenboek. Er staan ook een paar artiesten in de lijst, die maar een hele korte periode populair waren of die niet één, maar twee hits hadden. Niettemin, heel veel plezier ermee!

1980: Lipps, Inc. – Funkytown

Het zijn eigenlijk al de nadagen van het disco-tijdperk, maar deze onvervalste disco-kneiter stond toch wel 15 weken in de Top 40, waarvan 3 weken op nummer 1. En niet alleen in Nederlands trouwens: ‘Funkytown’ bereikte in maar liefst 28 landen de nummer 1-positie!

Clip zonder Lipps, Inc. maar met “lip sync”

De originele videoclip (hierboven) kregen wij hier destijds helemaal niet te zien: speciaal voor Nederland werd een andere clip gemaakt, waarin Debbie Jenner (later bekend als Doris D) het nummer playbackte. Als iemand weet waarom dit zo gedaan werd, dan hoor ik het graag!

Andere eendagsvliegen uit 1980:

 • Ottawan – D.I.S.C.O
 • Kelly Marie – Feels Like I’m In Love
 • Nolan Sisters – I’m In The Mood For Dancing
 • Sniff ‘n’ The Tears – Driver’s Seat
 • The Gap Band – Oops Upside Your Head

1981: Tenpole Tudor – Wünderbar

Tenpole Tudor was een Britse punkband, die bekend werd toen frontman Edward Tudor-Pole zijn opwachting maakte in de mockumentary “The Great Rock ‘n’ Roll Swindle”. Deze fictieve documentaire ging over hoe The Sex Pistols zouden zijn ontstaan. Zanger Johnny Rotten had de band toen al opgeheven. Even werd Edward zelfs genoemd als mogelijke opvolger van Johnny Rotten, tot de band toch maar gewoon besloot om helemaal te stoppen.

Waar gaat het over?

Nou, het is eigenlijk een prachtig voorbeeld van de typische Britse punk. Het lied bestaat uit twee coupletten complete nonsens die door een Duitse vrouw werden samengevat als: “Wunderbar”. Dat dus.

Andere eendagsvliegen uit 1981:

 • Lobo – Carribean Disco Show
 • Champaign – How ’bout us
 • Juice Newton – Queen of Hearts
 • Adam & The Ants – Stand And Deliver
 • Pino d’ Angio – Ma Quale Idea

1982: Ph.D. – I Won’t Let You Down

De naam Ph.D. ontstond uit de initialen van de bandleden: Phillips, Hymas en Diamond. Ph.D. bestond maar twee jaar en ging in 1983 uit elkaar toen zanger Jim Diamond hepatitis kreeg. Na zijn herstel scoorde Diamond solo nog wél een hit in 1984, met het prachtige ‘I Should Have Known Better’.

Goed verhaal

De clip vertelt het verhaal van een schlemielig mannetje dat tevergeefs probeert om het goed te maken met zijn vriendin, die veel te mooi is voor hem. Ondertussen zit er een onbekende kerel achter hem aan, die hem probeert te vermoorden maar hier keer op keer niet in slaagt. Ach, het waren de eighties…

Andere eendagsvliegen uit 1982:

 • Dexys Midnight Runners & The Emerald Express – Come On Eileen
 • Spider Murphy Gang – Skandal Im Sperrbezirk
 • The Jam – A Town Called Malice
 • J. Geils Band – Centerfold
 • Tower – See You Tonight

1983: Frank Stallone – Far From Over

Yep, dit is het jongere broertje van Sylvester Stallone! Frank Stallone behoort absoluut tot de categorie eendagsvliegen, met zijn enige hit ‘Far From Over’. Toch heeft hij een verdienstelijke carrière opgebouwd: hij acteerde in ruim 70 films en schreef, speelde en zong muziek op meer dan twintig soundtracks. Eerlijkheidshalve moet ik daarbij opmerken dat een groot deel van die films en soundtracks iets te maken had met zijn broer, zoals Rocky I, II, III, V en Balboa, The Expendables 2…

Staying Alive

Frank Stallone schreef ‘Far From Over’ voor de muziekfilm ‘Staying Alive’, het vervolg op de klassieker ‘Saturday Night Fever’. Oudere broer Sylvester Stallone regisseerde deze film. Hoewel de film volledig de grond in werd geboord door de critici, blijft de soundtrack sterk overeind dankzij de liedjes van The BeeGees én Frank Stallone.

Andere eendagsvliegen uit 1983:

 • The Belle Stars – Sign Of The Times
 • Ryan Paris – Dolce Vita
 • New Order – Blue Monday / The Beach
 • Janse Bagge Band – Solicitere
 • Indeep – Last Night a DJ Saved My Life

1984: Rockwell – Somebody’s Watching Me

‘Rockwell’ is het pseudoniem van Kennedy Gordy. Zijn vader Berry Gordy Jr. was de oprichter van het platenlabel Motown en had meegewerkt aan letterlijk honderden hits. Toen de achttienjarige Kennedy zijn zelf opgenomen pop-funk demootje liet horen aan papa, kraakte deze hem volledig af.

Een jaar later had Kennedy de artiestennaam ‘Rockwell’ aangenomen, om niet meer aan zijn beroemde papa gelinkt te worden. Als ‘anonieme’ muzikant kreeg hij een platendeal, nota bene bij Motown! Zijn demootje had inmiddels de naam ‘Somebody’s Watching Me’ gekregen.

With a little help from my friends

Toen hij het nummer liet horen aan zijn oude jeugdvriend Michael Jackson en schoonbroer Jermaine, waren deze dolenthousiast. Ze wilden graag de backing vocals inzingen. En ondanks dat ze geen credits kregen voor hun bijdrage, herkende natuurlijk iedereen die onmiskenbare Jackson-sound. Ook papa Berry, die met stomheid geslagen was dat zijn zoon ongemerkt een contract bij zijn eigen platenlabel had weten te sluiten.

Andere eendagsvliegen uit 1984:

 • Matthew Wilder – Break My Stride
 • Evelyn Thomas – High-Energy
 • Flying Pickets – Only You
 • Tom Robinson – Listen To The Radio (Atmospherics)
 • What Fun! – The Right Side Won

1985: Georgie Davis – Blackstar

Georgie Davis (of Kees Rietveld) behoort tot de klassieke eendagsvliegen. Als totaal onbekende jongen deed hij in 1985 mee aan de allereerste Soundmixshow van Henny Huisman. Hij kon het, evenals Gerard Joling, niet winnen van Glenda Peeters maar Georgie viel zodanig op met zijn vertolking van Stevie Wonder dat hij een singletje mocht uitbrengen.

Bizarre videoclip

Het singletje ‘Blackstar’ is niet eens zo memorabel, hoewel erg leuk, maar de clip vond ik zó maf dat ik hem jullie niet wilde onthouden. Georgie loopt om onbekende redenen door een bos en komt bij een groot landhuis. Als hij daar binnenloopt, stapt hij in een soort herberg uit de middeleeuwen. Dan vliegt er een griffioen over en alle aanwezigen veranderen in angstaanjagende wezens, die allemaal een bloeddorstige interesse in Georgie lijken te hebben. Allemaal, behalve één houthakker, die verandert in een soort mythische strijder: Blackstar. Die bevrijdt Georgie van de wezens en samen verdwijnen ze in de mist. Met zulke videoclips had je geen drugs meer nodig!

Andere eendagsvliegen uit 1985:

 • Harold Faltemeyer – Axel F
 • Murray Head – One Night In Bangkok
 • Killing Joke – Love Like Blood
 • John Parr – St. Elmo’s Fire
 • Opus – Live is Life

1986: Matia Bazar – Ti Sento

Matia Bazar werd opgericht in 1975 en bestaat inmiddels al bijna 45 jaar. In 2015 vertrok weliswaar het laatste oorspronkelijke bandlid Giancarlo Golzi, maar Matia Bazar draait vrolijk door! Het langstzittende bandlid op dit moment is Fabio Perversi (sinds 1999). In 2017 werd, afgezien van Perversi, maar liefst de hele band vervangen. In Italië heeft Matia Bazar een enorme carrière maar in Nederland scoorden ze slechts één hit en daarom scharen wij ze zonder pardon onder de eendagsvliegen.

Onbereikbare liefde

‘Ti Sento’ stond maar liefst elf weken op nummer 1 in Nederland. Het liedje vertelt over een wanhopige, onbereikbare liefde en die wanhoop klinkt fantastisch door in de stem van zangeres Antonella Ruggiero (artiestennaam ‘Matia’). Na haar vertrek in 1989 werd ze opgevolgd door drie verschillende zangeressen maar het charisma en het geluid van Ruggiero blijven (in ieder geval voor mij) ongeëvenaard.

Andere eendagsvliegen uit 1986:

 • Cutting Crew – I Just Died In Your Arms
 • Nicole McCloud – Don’t You Want My Love
 • Moses – We Just
 • Chris Deburgh – The Lady In Red
 • Sly Foxx – Let’s Go All The way

1987: The Firm – Star Trekkin’

‘Star Trekkin” is een parodie op de (nog steeds) immens populaire science fiction-serie ‘Star Trek’ uit de jaren zestig. De muziek-act The Firm schreef zogenaamde ‘novelty songs’: parodieën en humoristische liedjes die puur om de fun draaiden en niet om een diepere emotie of boodschap. De tekst van ‘Star Trekkin” bestaat voor het grootste deel uit populaire quotes uit de serie, hoewel de bekendste ‘qoute’ helemaal niet uit de serie afkomstig is. “It’s life, Jim, but not as we know it” wordt algemeen toegeschreven aan Spock, maar deze ‘quote’ is toch écht bedacht door The Firm en is dus helemaal nooit uitgesproken in de serie!

Top of the Pops

Toen ‘Star Trekkin” onverwacht een hit werd, realiseerde The Firm zich dat er nu ook tv-optredens aan zaten te komen. Omdat ze zichzelf niet echt ‘tv-material’ vonden, besloten ze dat er dan maar een videoclip moest komen. Eén week voordat ze zouden moeten opdraven bij het populaire Britse muziekprogramma ‘Top of the Pops’ gingen ze op zoek naar een bedrijf dat hen, in zeven dagen tijd en zonder een echt budget, uit de brand kon helpen.

The Film Garage, een clubje afstudeerders van de kunstacademie, durfde het wel aan. Slechts enkele uren voordat de tv-show moest worden uitgezonden leverden zij de videoclip op, die bestond uit een maffe combinatie van poppenspel, claymation, stop motion en CGI.

Andere eendagsvliegen uit 1987:

 • Kool Moe Dee – Go See The Doctor
 • Wax – Building A Bridge To Your Heart
 • M|A|R|R|S – Pump Up The Volume
 • Bill Medley & Jennifer Warnes – (I’ve Had) The Time Of My Life
 • Black – Wonderful Life

1988: Midnight Oil – Beds Are Burning

Voor Nederlandse begrippen valt Midnight Oil onder de eendagsvliegen. Na ‘Beds Are Burning’ hadden ze nog een piepklein hitje met ‘Blue Sky Mine’ maar verder kenden ze hier geen succes. In Australië daarentegen was en is de band razend populair. In 2002 werd Midnight Oil opgeheven omdat zanger Peter Garrett zich op zijn politieke ambities wilde storten. Sinds 2016 zijn de heren echter weer aan het toeren en er staat zelfs een nieuwe release op de planning voor 2020 (Update 22-04-2021: de tour staat inmiddels gepland voor 2021/2022 i.v.m COVID-19).

Protest

De mannen van Midnight Oil staan bekend om hun politieke betrokkenheid en hun wereldhit ‘Beds Are Burning’ is dan ook een onvervalst protestlied. Het lied claimt dat het hoog tijd wordt dat de Australische overheid het land teruggeeft, dat ze hebben gestolen van de Aboriginal stam der Pintupi. Dit was een van de laatste Aboriginal stammen die, bepaald niet geheel vrijwillig, verhuisden naar reservaat-achtige leefgemeenschappen en een meer Westerse leefstijl.

De laatste stamleden, die bekend staan als de ‘Pintupi Nine‘, hielden hun traditionele nomadische leefstijl nog vol tot 1984 en sloten zich toen aan bij hun familie in de Kiwirrkurra-gemeenschap.

Andere eendagsvliegen uit 1988:

 • Robbie Robertson – Somewehere Down The Crazy River
 • Rory Block – Lovin’ Whiskey
 • Won Ton Ton – I Lie and I Cheat
 • Sam Brown – Stop
 • Robin Beck – First Time

1989: Patty and Shift – Wonderful

De band Shift, geformeerd rond songwriter John Ewbank en zangeres Sophia Wezer, werd opgericht in 1986. De bekendheid kwam echter pas in 1989, door de razend populaire tv-serie ‘Spijkerhoek’. Daarin volgden wekelijks zo’n 2 miljoen kijkers de belevenissen van onder andere Patty Starrenburg (een rol van Mary-Lou van Stenis) en ‘haar’ bandje Shift. Het liedje ‘Wonderful’ uit de serie bereikte maar liefst de 2e plaats in de Top 40.

Film- en tv-muziek

In het laatste jaar van de eighties scoorde film- en tv-muziek sowieso opvallend goed:

 • De historische dramaserie ‘Shaka Zulu’ (toevallig nu weer te zien op Netflix) leverde Margareth Singana een nummer 1-hit op met ‘We Are Growing’.
 • Nederlands eerste erotische tv-programma ‘The Pin-Up Club’ zorgde ook voor hitsucces: de dames van Barbarella haalden met ‘We Cheer You Up (Join The Pin-Up Club)’ de vierde plek.
 • Door de tv-serie ‘China Beach’ werd ‘Reflections’ van Diana Ross & The Supremes na 22 jaar opnieuw een dikke hit in Nederland.
 • Prince scoorde een hit met ‘Batdance’, van de soundtrack van de eerste ‘Batman’-film.
 • Uit de film ‘Cocktail’ kwam ‘Kokomo’ van The Beach Boys.
 • ‘Lily was here’ van David Stewart en Candy Dulfer kwam uit de film De Kassière.
 • De James Bond-film ‘License To Kill’ leverde een gelijknamige hit op voor Gladys Knight

En zo waren er nog een heel aantal meer.

Andere eendagsvliegen uit 1989:

 • Edelweiss – Bring Me Edelweiss
 • Lil Louis – French Kiss
 • Kon Kan – I Beg Your Pardon
 • Tone Lōc – Wild Thing
 • Roachford – Cuddly Toy

De Grote Jaren Tachtig Eendagsvliegen YouTube Playlist

Kun jij ook geen genoeg krijgen van deze heerlijke trip down memory lane? Alle eendagsvliegen uit dit blog heb ik verzameld in de Grote Jaren Tachtig Eendagsvliegen Playlist (opent in een nieuw tabblad) op YouTube. Zet hem op en swing lekker dwars door de eighties!

De Grote Jaren Tachtig Eendagsvliegen Playlist!

De Grote Jaren Tachtig Eendagsvliegen Spotify Playlist

Op speciaal verzoek heb ik deze geweldige playlist ook op Spotify gemaakt. Volume op 10 en knallen maar!

Ben je nou benieuwd naar mijn persoonlijke favorieten? Lees dan vooral eens ‘Het Leven Is Een Liedje‘!


(update 25-06-2020: inmiddels is ook ‘De Grote Jaren 90 Eendagsvliegen Lijst‘ verschenen!)


Met deze afbeeldingen kun je heel gemakkelijk ‘De Grote Jaren 80 Eendagsvliegen Lijst’ op Pinterest bewaren:

Geen decennium kende zoveel 'one-hit wonders' als de jaren 80. Graag deel ik mijn lijst met favoriete eendagsvliegen met jullie. Memory Lane, here I come!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

18 Comments

 • Reply
  • tag • | Het leven is een liedje! | blogpapa.nl
  4 juni 2019 at 10:32

  […] De Grote Jaren 80 Eendagsvliegen Lijst […]

 • Reply
  De Grote Jaren 90 Eendagsvliegenlijst | blogpapa.nl
  25 juni 2020 at 09:44

  […] de Grote Jaren 80 Eendagsvliegenlijst vond ik het leuk om ook eens in de jaren 90 te duiken! Dat decennium stond namelijk bol van de hele […]

 • Reply
  Tony
  22 februari 2021 at 17:26

  The Jam een eendagsvlieg. Voor de rest gaat het wel goed met je?

 • Reply
  Arno
  26 februari 2021 at 09:53

  Hey Tony!

  The Jam heeft in Nederland niet meer dan 3 singels officieel gereleased. De eerste was ‘Start!’ in 1980, die in de Nederlandse hitlijsten niets deed. Twee jaar later kwam ‘A Town Called Malice’ uit, wat dus wél een echte hit werd. Daarna behaalden ze feitelijk met ‘Beat Surrender’ nog een héél klein ieniemienie succesje: 3 weken in de Top 40, met als hoogtepunt een 32e plaats. Maar dat vond ik niet voldoende aanleiding om ze uit de lijst eendagsvliegen te schrappen.

  En daarbij: dat The Jam in Nederland niet meer hits heeft gescoord, zegt misschien wel meer over de Top 40 dan over The Jam. 🙂 Ik bedoel, als Sieneke met ‘Ik ben verliefd (Sha-La-Lie)’ vijf weken lang in de Nederlandse hitlijsten kan staan…

  PS: voor de rest gaat het goed met me, ik hoop dat het met jou ook goed gaat. Blijf gezond!

 • Reply
  Aldo da Canni
  19 juli 2021 at 21:45

  Veruit het grootste deel van de lijst is absoluut geen eendagsvlieg. Niet alleen the Jam niet.
  De definitie van eendagsvlieg is in dit verband een band die een keer een hit heeft en verder helemaal geen succes. Dat klopt voor vrijwel geen enkele in deze flauwekul lijst

 • Reply
  Aldo
  19 juli 2021 at 21:57

  De definitie van eendagsvlieg die meneer Blogpapa geeft, klopt zeer zeker niet. Helaas staat het ook zo op Wikipedia, zelfs met de mededeling dat eendagsvliegen verder een enorm succesvolle carrière kunnen hebben. Dit is absoluut niet de originele betekenis. Is er later bij verzonnen. Er zijn als het wel klopte trouwens tamelijk veel nuldagsvliegen zeker in de jaren zeventig (Soft Machine, Gong bijvoorbeeld)

 • Reply
  Aldo
  19 juli 2021 at 22:13

  Je zou bijna gaan denken dat Blogpapa zelf de Wikipedia een beetje heeft aangepast. Maar dat zal toch niet..?

  • Reply
   Arno
   21 juli 2021 at 12:48

   Beste Aldo,

   Blogpapa heeft natuurlijk niet de wijsheid in pacht! We hebben uitgelegd wat wij verstaan onder een eendagsvlieg, en hoe ons dat heeft gebracht tot een lijst van liedjes, videoclips en achtergrondverhalen. Wij worden er heel vrolijk van om deze lijst te beluisteren en te bekijken en de verhalen te schrijven. We hopen dat jij er ook van kunt genieten!

 • Reply
  Arno
  22 juli 2021 at 10:43

  Overigens staan er maar een paar artiesten bij (3 of zo) die naast “die ene rammer” ook nog een héél klein ander hitje hebben gehad. We baseren ons hierbij op de cijfers van de Stichting Top 40 Nederland. Wellicht hanteer jij andere bronnen; dat zou natuurlijk kunnen.

 • Reply
  Anne
  10 april 2022 at 10:21

  Vluchtig de lijst doorgebladerd kwam ik de Kaissiere tegen in plaats van de kassière….
  Ik weet, ik ben een muggenzifter, maar onbekenden zullen misschien naar een dwaalspoor gaan zoeken….

  • Reply
   Arno
   14 april 2022 at 13:31

   Ai, ik heb het meteen aangepast! Wist je trouwens dat onze zuiderburen meestal van een “kassierster” spreken?

 • Reply
  Eefje
  3 mei 2022 at 11:22

  Weet iemand wie die Nederlandse zangeres is geweest? Volges mij was dat jaren 80, ze zong een lied met in het refrein: … to Mandalay.. Ze had ook een kerstnummer uitgebracht, gezongen in het Engels. Ik vond haar wel goed.

 • Reply
  Arno
  12 mei 2022 at 13:24

  Hoi Eefje!
  Sorry voor de hele late reactie…. maar ‘on the upside’: ik denk dat ik weet wie je bedoelt!
  Is het toevallig Suzanne Michaels (echte naam Suzannen Krijnen) met het liedje Mandalay uit 1981? Hier is ‘ie: https://www.youtube.com/watch?v=QZrFdnj77WQ

  Groetjes,
  Blogpapa

 • Reply
  Eefje
  19 mei 2022 at 07:01

  Geweldig!!!!! Thnxxxxx

 • Reply
  Rob
  22 juni 2022 at 18:59

  Ik zoek een instrumentaal nummer van een Nederlandse band (jaren 80)? Het klinkt een beetje Arabisch en ik meen de titel was iets met Arabian? Heb al geGoogled maar ik kan er vet naast zitten

  • Reply
   Blogpapa
   23 juni 2022 at 15:47

   Hoi Rob!
   Ik zat te denken aan Arabian Affair van The Abdul Hassan Orchestra. Dat is instrumentaal, bijna uit de jaren 80 (1978), klinkt best Arabisch én heeft ‘Arabian’ in de titel… en achter het pseudoniem “Abdul Hassan” gaat niemand minder schuil dan Hans van Eijck (van het legendarische Tee-Set). Ik hoop dat dit hem is!

 • Reply
  Andre
  30 oktober 2022 at 08:37

  Hoi, ik ben hier gekomen tijdens een zoektocht naar een liedje in mijn kop uit vroege jeugd. Iets met skateboards en de “band” the buddies? Grote kortstondige zomerhit dacht ik, maar vind er niks over..
  Maak ik ’t helemaal bond door te vermoeden dat ze bij stuif es in waren.

  • Reply
   Arno
   30 oktober 2022 at 20:57

   Hoi André!

   Tja, dan kom ik toch hier bij uit: https://youtu.be/hiSPEeg1WnI
   De link met Stuif es in heb ik niet meer gevonden maar ik denk toch dat dit hem moet zijn.

   Groetjes,
   Blogpapa

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.