Media Papa-tips Persoonlijk

La Casa de Papel – seizoen 3 komt er aan!

La Casa de Papel - seizoen 3
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Toen ik het verhaal van de Netflix-serie ‘La Casa de Papel’ hoorde dacht ik: ja, en? Gewoon weer een serie over de perfect crime. En toen ik begreep dat hij ook nog eens helemaal Spaans gesproken was, had ik er eigenlijk al helemáál geen zin meer in. Als je dan twee seconden niet oplet heb je alweer iets gemist: doe mij maar gewoon Engels. Maar man, man, man wat bleek dit een te gekke serie! Ik ben verslaafd.

No habla español…

Al binnen een paar minuten was ik over de Spaanstalige drempel heen. Sterker nog; het maakt de spanning en het drama alleen nog maar heftiger. Ik denk dat dat vooral komt door de geweldige cast, die zó intens speelt dat je echt wordt meegesleurd in dezelfde achtbaan als waar hun karakters in zitten.

Spoiler alert ahead! Soort van…

Hoewel het productieteam van La Casa de Papel natuurlijk zoveel mogelijk geheim probeert te houden over seizoen 3, lekt er af en toe wel een beetje informatie uit. Als je seizoen 1 & 2 nog niet gezien hebt, moet je hier sowieso niet verder lezen: eerst even een weekje bingewatchen en dan snel weer hier terugkomen 🙂 Voor de rest: vámanos!

La Casa de Papel – seizoen 3

Jongens, wat is het nu al spannend rondom seizoen 3 van La Casa de Papel! De geruchtenstroom is in volle gang, terwijl de eerste aflevering nét is opgeleverd. Er zijn op dit moment in ieder geval alvast acht afleveringen vastgelegd door het productieteam, of dat er nog meer gaan worden is niet bekend. Hoewel de opnames dus nog in volle gang zijn, heeft Netflix al een eerste teaser vrijgegeven. Kijk je mee?

https://twitter.com/i/status/1055444923317653506

Wat weten we al over seizoen 3?

Uit de bovenstaande beelden kunnen we al een aantal dingen afleiden, zoals dat El Profesor wederom het meesterbrein van de operatie is. Ook zien we een aantal vertrouwde namen terug. In seizoen 3 kunnen we in ieder geval rekenen op de terugkeer van de bloedmooie maar levensgevaarlijke Tokio, de beetje-vreemd-maar-wel-lekkere Nairobi , de ietwat naïeve Río en de niet altijd even snuggere Denver.

Waar ongetwijfeld niemand op gerekend had, is de terugkeer van El Profesor’s uitvoerende rechterhand: Berlin. In de trailer is hij te zien in de laatste seconden en hij verschijnt sowieso in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Komt hij alleen terug als een geest, is het een flashback of heeft hij die kogelregen dan tóch overleefd?

De nieuwelingen

In aflevering 1 gaan we kennismaken met een aantal nieuwe bendeleden: Bogotá (Hovik Keuchkerian), Alicia (Najwa Nimri), El Ingeniero (Rodrigo De la Serna) en Tamayo (Fernando Cayo).

Hoe zit het met de Good Guys?

Hoewel wij uiteraard hartstochtelijk hopen dat onze criminele helden slagen in hun opzet (wat die dan ook mag zijn); zonder de arm der wet zou het natuurlijk een saaie serie worden. Dus: hoe zit het in seizoen 3 met de goeierikken?

De politie

El subinspector Ángel, die vorig seizoen na een enorme crash in coma raakte én weer bijkwam, keert naar alle waarschijnlijkheid niet terug in seizoen 3. De grote liefde van El Profesor, inspector Raquel Murillo, gaan we wél terugzien (maar nog niet in de eerste aflevering). Tot slot keert ook coronel Prieto terug.

Het bankpersoneel

Arturo Román, de bankdirecteur, keert eveneens in aflevering 1 van het nieuwe seizoen terug. Zijn secretaresse Monica Gaztambide, die in eerste instantie werd gegijzeld maar later een relatie kreeg met Denver, is ook weer te zien in seizoen 3. Mét de codenaam die Denver haar gaf: Estocolmo (Stockholm). Als je heel goed kijkt naar de teaser hierboven zie je, vrij aan het begin, op één van de stoelen ‘Estocolmo’ staan.

Wat is het verhaal van seizoen 3?

Tja, dat is natuurlijk de grote vraag. Maar er doen wel héél hardnekkige geruchten de ronde! Wat we in ieder geval weten: een deel van de cast van La Casa de Papel (waaronder ook Berlin) is gespot voor opnames in Florence, Italië. Op Twitter en Instagram zijn verschillende setfoto’s opgedoken:

https://twitter.com/lacasadepapel/status/1081560875746689024
 

Hoewel dit zou kunnen betekenen dat het verhaal zich verplaatst naar Italië, denken wij vrij zeker te weten dat we gewoon in Spanje blijven. Enerzijds omdat we bevestiging hebben dat de Spaanse politiemensen (in ieder geval in aflevering 1) gewoon weer aanwezig zijn. Maar er zijn nog sterkere aanwijzingen!

El banco de España

Volgens ‘betrouwbare bronnen’ dicht bij het productieteam van La Casa de Papel bevindt het nieuwe doelwit van de bende zich in hartje Madrid: de Spaanse bank. En dat zou ook echt de perfecte setting zijn voor een bloedstollende thriller; de beveiliging van de Spaanse bank is namelijk legendarisch.

Goud!

Maar liefst 48 meter onder het Plaza de Cibeles bevindt zich de kluis van de Spaanse bank, die een oppervlakte van zo’n 2.500.000 vierkante meter beslaat. Volgens de laatst bekende gegevens (uit 2017) ligt er voor ongeveer 93.000 kilo aan goudstaven opgeslagen: spekkie voor het bekkie van onze helden toch?

Bizarre beveiliging

Om bij de kluis van de Spaanse Bank te kunnen komen moet je eerst voorbij de modernste vormen van elektronische beveiliging, zoals je van een grote bank mag verwachten. Maar daarna wordt het pas echt interessant. De laatste hindernis is namelijk een stuk ouderwetser dan lasers, sensoren of camera’s. De kluis wordt namelijk omsloten door een heuse slotgracht met een ophaalbrug! Onder de stad Madrid stromen een aantal ondergrondse rivieren. Wanneer nu de kluis wordt aangevallen, worden twee van deze stromen zó omgeleid dat de kluis binnen enkele minuten volledig onder water komt te staan.

Als ratten in de val

De kluisdeuren zijn speciaal ontworpen om het water binnen te houden, en je krijgt ze ook niet zomaar weer open! De deuren schijnen namelijk extra snel-oxiderend te zijn, oftewel: ze roesten in een mum van tijd muurvast. Daar komt nog eens bij dat de druk van het water ervoor zorgt dat de deuren onwrikbaar in hun sponningen worden gedrukt. “Als ratten in de val” is dus wel een toepasselijk kopje, lijkt me.

En dan dit

Zo’n twee maanden geleden waren er op de Plaza del Callao in Madrid filmopnames. Dit plein ligt een kilometer verwijderd van de Spaanse bank. Tijdens deze opnames werd het plein bedolven onder (valse) bankbiljetten. De regisseur die de opnames leidde, werd herkend als Jesús Colmenar.

la casa de papel: Madrid

Dat deze meneer Colmenar in het eerste seizoen van La Casa de Papel vijf afleveringen regisseerde en bij alle vijftien afleveringen betrokken was als producer, zegt misschien nog niet zoveel. Het zou hier immers net zo goed kunnen gaan om opnames voor de serie El Embarcadero.

El Embarcadero

Deze nieuwe Spaanse serie wordt namelijk geregisseerd door deze Jésus Colmenar. Het toeval wil dat het verhaal van El Embarcadero wordt geschreven door Alex Piña en Esther Martinez Lobato, die ook samen La Casa de Papel schreven. Als klap op de vuurpijl is de hoofdrolspeler in die serie…. Álvaro Morte, oftewel El Profesor!

Waarom denken wij dan tóch dat het hier ging om opnames voor La Casa de Papel? Nou, El Embarcadero speelt zich niet af in Madrid maar in Albufera, 350 kilometer verderop. En de verhaallijn van die serie wijst totaal niet in de richting van Madrid, of een bankbiljettenregen op een kilometer afstand van de Spaanse bank. En welke serie zou daar juist wél precies bij passen? La Casa de Papel natuurlijk!

De conclusie

Wij zijn er eigenlijk wel zeker van: El Profesor roept de oude bende weer bij elkaar, aangevuld met tenminste vier nieuwe leden en met een rol voor Monica Gaztambide. Met deze groep gaat hij op één of andere manier een kleine honderdduizend kilo goudstaven stelen uit de zwaarbeveiligde kluizen van de Spaanse bank. Dat wordt smullen!

De vraag blijft wanneer we dit spektakel kunnen gaan zien. Het enige dat het Netflix team hierover loslaat is: “In 2019.” Maar aangezien de productie nog volop bezig is en de eerste aflevering pas net helemaal klaar is, schatten wij in dat seizoen 3 van La Casa de Papel op zijn vroegst ergens rond de zomer op Netflix te zien zal zijn. Als daar nieuws over komt zullen we het natuurlijk meteen met jullie delen, nog even geduld!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

4 Comments

 • Reply
  • tag • | Het leven is een liedje! | blogpapa.nl
  16 maart 2019 at 15:09

  […] La Casa de Papel – seizoen 3 komt er aan! […]

 • Reply
  • Review • | Trollhunters Defenders of Arcadia | blogpapa.nl
  22 oktober 2020 at 06:31

  […] jullie de serie Trollhunters op Netflix? Trollhunters gaat over een jongen, Jim, die een magisch amulet vindt en daarmee de […]

 • Reply
  Wat doe je in Spanje? | blogpapa.nl
  23 maart 2021 at 10:14

  […] en natuurlijk die prachtige taal. Wil je alvast wat voorpret op je vakantie in Spanje? Kijk dan La Casa de Papel op […]

 • Reply
  Wat moet ik met een VPN?! | blogpapa.nl
  9 april 2021 at 12:09

  […] dan weet je zeker dat je deze vakantie lekker vanaf de Costa kunt kijken naar seizoen 3 van La Casa de Papel. […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.