Huis & Tuin

Andere interieurstijl in een paar simpele stappen

scandinavische interieurstijl

Er zijn zoveel verschillende interieurstijlen om uit te kiezen, wanneer je je huis in gaat richten: Scandinavisch, modern, rustiek, vintage, industrieel… En iedere stijl heeft zijn eigen charme. Maar als je eenmaal hebt gekozen voor een bepaalde stijl, wil dat nog niet zeggen dat je het voor eeuwig zo wil laten. Hoe verander je je interieurstijl in een paar simpele stappen?

Slimme decoraties

Kies voor slimme decoraties: je hoeft niet meteen je woonkamer om te bouwen tot blokhut, als je graag een Scandinavische interieurstijl wil. Met een aantal kleine decoraties van licht hout, wat sierkussens in pasteltinten, een kleed met een strak geometrisch patroon en een paar lichte groene plantjes ben je al een eind op weg. Ook de juiste wanddecoratie maakt een wereld van verschil!

Voor mij geen eland aan de wand

Niets zegt “Scandinavië” als zo’n enorme opgezette elandkop aan de muur. Maar of je dat nou moet willen… Een groot canvas van een (nog levende!) eland in de sneeuw brengt net zoveel Scandinavische sferen in je woonkamer.

Wil je liever een industriële stijl? Kijk eens of je toevallig niet nog ergens een mooie klusfoto hebt. Met een zwart-wit of sepia filter erover heb je zo een super-originele industriële wanddecoratie.

Interieurstijl ’to go’

Zo’n groot canvas aan de muur geeft niet alleen vorm en invulling aan je hele interieurstijl; hij is óók nog eens gemakkelijk te vervangen als je besluit om het helemaal anders te gaan doen! Zonder dat je meteen moet gaan schilderen. Sterker nog: de contouren op de muur van die ouwe koekoeksklok of die ovale fotolijst kun je zelfs héél gemakkelijk camoufleren met een mooi canvas in je nieuwe interieurstijl.

Waar moet ik op letten?

In principe zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar het moeilijkste aan het kiezen voor een grote wanddecoratie is misschien nog wel het kiezen van het juiste beeld. Je kunt prachtige foto’s vinden in een woonwinkel of online, maar je eigen foto of ontwerp kan natuurlijk ook superleuk en origineel zijn! Verras je partner bijvoorbeeld eens met een heel persoonlijk fotogeschenk van fotocadeau dat ook nog eens precies past in jullie nieuwe interieurstijl. Houd wel de resolutie en de scherpte van je foto in de gaten, als je hem zo groot wil laten afdrukken. Vraag even na of deze allebei wel voldoende zijn!

Welk materiaal past goed bij mijn interieurstijl?

Een zwart-witte fotocollage op canvas van fotoopcanvas.nl past bijvoorbeeld uitstekend in een industriële interieurstijl. Maar ook een foto op aluminium past daar mooi bij. En met een canvas met een houten lijst eromheen kun je weer een hele andere uitstraling creëren! De enige regel die hier geldt: er zijn geen regels. Jouw eigen smaak bepaalt!

Size matters

Denk ook goed na over formaat: in een rustieke interieurstijl kun je voor een paar kleinere wanddecoraties kiezen. Eventueel met een wat bredere lijst eromheen. Die strakke zwart-wit foto van kluspapa met zijn vonkende slijptol komt misschien beter tot zijn recht als hij een groter deel van de wand bedekt.

Afwerking van je interieurstijl

Naast het beeld is dus de lijst en het formaat belangrijk, maar ook de afwerking eromheen. Een paar plantjes eronder, kussens in bijpassende kleuren, misschien wel een karakteristieke lamp ernaast of een macramé hanger? Als je de stijl van je wanddecoratie weet door te trekken in je woonkamer, is je interieurstijl helemaal áf!

Het hoeft dus allemaal niet zo ingrijpend: met een paar kleine elementen en één groot element kun je de stijl van je woonkamer al helemaal veranderen.


(foto’s van scandinavische interieurstijl door mtlapcevic en elanden in de sneeuw door Rocky Grimes via Shutterstock)∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Zo zou een man het huis inrichten - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 08:41

    […] is de industriële look helemaal in. Hout, gecombineerd met grof staal. Ontzettend gaaf. Zo heb je bijvoorbeeld zware […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.