Persoonlijk

Riem voor stoere mannen

Stoere riem

Ik draag dus altijd een riem in mijn broek. Dat is op zich niet zo vreemd; waarschijnlijk doen de meeste mannen dat. Zeker sinds ik aan het afvallen ben is een riem best noodzakelijk, anders liggen sommige broeken gewoon op mijn enkels! En hoewel dat ongetwijfeld best vermakelijk zou kunnen zijn, vooral voor anderen, zie ik dát dan toch weer niet zitten.

Nieuwe riem of nieuwe broek

Toen ik eenmaal flink aan het afvallen was moest ik al gauw keuzes gaan maken: shoppen voor een nieuwe riem of shoppen voor nieuwe broeken. Omdat ik nou eenmaal een hekel heb aan shoppen, kwam ik met een alternatieve oplossing: een gaatje bijmaken in mijn riem. Inmiddels ben ik zover dat ik echt nieuwe broeken nodig heb. Als ik ze nu strak genoeg aantrek zodat ze niet van mijn kont afzakken, dan zien ze er echt niet meer uit. Alsof ik in een zak van spijkerstof sta.

Roeien met de riem die ik heb

Maar het besef dat ik dringend nieuwe broeken nodig heb was niet het enige moment van verlichting dat ik had. Ik begon me zomaar ineens af te vragen waarom ik eigenlijk maar één riem heb? Met een provisorisch extra gat erin. Ja, achter in mijn kast hing nog een van die handige zakelijke heren riemen waarvan je de gesp kunt omdraaien: bruin van binnen en zwart van buiten. Ideaal voor in een pantalon, maar die draag je dus niet in een hippe jeans… Kortom; tijd voor een nieuwe riem!

Stoere Daan

Ik zat nog midden in het proces van “ik moet ooit ergens een keer een riem gaan halen”, toen onze Daan ’s morgens onze kamer binnen kwam lopen. Triomfantelijke blik op zijn bijna-negenjarige snuit, net iets te stoer loopje: hier was iets gaande, maar wat? Trots tilde hij zijn shirt op en dat was het dus: mijnheer had zelf een riem in zijn broek gedaan. Verkeerd om, dat dan weer wel, maar tóch. Jarenlang had hij riemen verschrikkelijk gevonden, maar nu was hij er helemaal happy mee. “Ik vind het eigenlijk best stoer”, zei hij en sindsdien heeft hij hem niet meer afgedaan.

Veilig online shoppen

Ik vind riemen hartstikke leuk. Zo’n ruw-leren riem met een vette buckle of juist een hele moderne, van glad leer met een mooi stiksel en een strakke gesp. Dáár wil ik nog wel voor gaan shoppen. Het punt is alleen, dat de meeste kledingwinkels maar een paar exemplaren hebben om uit te kiezen. Nou shop ik niet zo vaak online voor kleding, omdat ik op zo’n plaatje nooit zeker ben van de kleur. En in de praktijk blijkt een model mijn shirt tóch altijd beter te dragen dan ik. Maar een riem durf ik online wel te kopen; daar kan weinig misgaan lijkt me.

Stoerheid is gewoon te koop

En dus ga ik binnenkort maar eens online shoppen voor twee mannenriemen: één voor mij en één voor Daan. En misschien dat ik zijn broer nu ook nog wel zover krijg. Riemen zijn immers best stoer en onze twins zijn van zichzelf niet zo héél stoer, dus alles wat bijdraagt aan hun stoerheid is van harte welkom. En hun stoerheid straalt dan weer af op mij, dus dat is de investering dubbel waard 😉(omslagfoto van leren riem door Laborant via Shutterstock)


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Kleding voor mannen. Echte mannen. - blogpapa.nl
    22 maart 2023 at 12:34

    […] wij mannen natuurlijk vooral graag stoer doen en bier drinken, zit er heus nog wel wat verstopt onder de oppervlakte. Kleding voor mannen […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.