Media Persoonlijk Speelgoed, Spellen & Spelen

Mysteriën van Ridder Rutger

Naast mijn drukke werkzaamheden als papa en blogger heb ik af en toe ook een uitlaatklep nodig. Zo ben ik dus dol op quizzen en spelletjes. Zes jaar geleden deed ik met vrienden mee aan de allereerste Gemertse dorpsquiz: “Gemert Weet”. Ik was meteen verkocht! Het jaar daarop zat ik in de organisatie. En daar begon het Mysterie…

Quizzen in het digitale tijdperk

Ik ben dol op techniek en digitale vernieuwing. De meeste dorpsquizzen zijn dat, nou ja, niet… Mijn missie om Gemert Weet binnen te loodsen in het digitale tijdperk is dan ook een meerjarenplan. Maar er zit vooruitgang in! Gelukkig stond de rest van het team helemaal open voor nieuwe ideeën, waardoor ik alle ruimte kreeg om iets nieuws te proberen.

Een online queeste?

Het woord ‘queeste’ doet een beetje ouderwets aan. Een queeste is een grootse zoektocht, een avontuurlijke reis met allerlei hindernissen en obstakels die leidt naar wijsheid of een epische beloning. Denk aan de zoektocht naar de Heilige Graal uit de verhalen over koning Arthur, of aan de tocht van Frodo uit The Lord of the Rings.

In combinatie met het moderne woord ‘online’ leek het mij een uitdagende omschrijving: de ‘online queeste’. Een digitale zoektocht. Ik kreeg het verkocht aan de rest van de organisatie! En zo mocht ik dus aan de slag.

De Jacht op het Magnum Opus

De eerste online queeste kreeg de naam ‘De Jacht op het Magnum Opus’ en vertelt een verhaal van de Illuminati, een geheim genootschap dat overal ter wereld volgelingen heeft. Zelfs in Gemert, zo zal blijken. Het is een spannende puzzeltocht die geheel online te maken is. Als je er puzzelenderwijs niet uit komt kun je ook opdrachten ‘in real life’ uitvoeren om verder te komen. Maar daarvoor moet je wel afreizen naar Gemert; misschien niet zo handig… Mocht je echter hulp nodig hebben, dan mag je altijd mailen naar info@blogpapa.nl 🙂

Lazarus

De tweede queeste die ik maakte voor Gemert Weet ging over het dorpje Lazarus. Dit dorpje bestaat uit slechts één straatje met daaraan vijf café’s. Ieder café draait slechts één soort muziek en schenkt slechts één cocktail. Toch zit het er iedere avond stampvol.

Vijf nieuwsgierige waaghalzen gaan een kijkje nemen om het geheim van de café’s van Lazarus te ontrafelen. De vraag is: wie o wie heeft er die avond iets teveel ‘Cougar Juice’ gedronken en is in de kleine uurtjes met Tante Nel naar huis gegaan voor een kleine afterparty?

Ik heb deze queeste ‘uitgeleend’ aan een andere dorpsquiz, waardoor een aantal namen zijn veranderd maar het avontuur zelf is onveranderd. Veel succes!

Mysteriën van Ridder Rutger: De Gimmerse Komme

Gemert kent een enorme geschiedenis, met name rondom het Kasteel en de Duitse Orde. Een sleutelfiguur in de Gemertse geschiedenis is Ridder Rutger van Gemert. Onder de noemer ‘Mysteriën van Ridder Rutger’ zet ik mijn missie voort, samen met mede-organisator Ridder Roderick.

De eerste editie van de Mysteriën heet ‘De Gimmerse Komme’ en draait om een mysterieus schilderij. In dit schilderij zitten een aantal opdrachten verborgen: puzzels, zoekplaatjes en hersenkrakers. Ondertussen moet je fragmenten van een verhaal in de juiste historische volgorde zetten. Veruit de meest uitdagende queeste tot nu toe!

Over een week evalueren we Gemert Weet 2018, en dat is eigenlijk meteen het startsein voor de editie 2019. En dan begint het: tientallen vragen verzinnen, puzzels bedenken en natuurlijk: de tweede editie van Mysteriën van Ridder Rutger. Waar deze over gaat? Dat blijft nog even geheim, maar een tipje van de sluier vind je binnenkort hier 😉


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

Comments

comments

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.