Quotes & Wijsheden

Krijgen wat je nooit hebt gehad

jefferson
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Waar komt deze quote vandaan?

“Om iets te krijgen wat je nooit hebt gehad, zul je bereid moeten zijn om iets te doen wat je nooit hebt gedaan.” Deze quote is vertaald uit het Engels: “If you want something you have never had, you must be willing to do something you have never done.”

De quote wordt toegeschreven aan Thomas Jefferson (1743-1826). Behalve de derde president van de Verenigde Staten was Jefferson ook een filosoof, architect en kunstenaar. En slavenhouder, maar dat was in die tijd een stuk minder schokkend dan nu.

Hoewel meerdere bronnen deze quote vermelden als het geesteskind van Thomas Jefferson, is daar niet echt zekerheid over. Pas in 2004 verscheen het voor het eerst ergens op schrift: in het Journal of the National Medical Association. In 2012 gebruikt schrijver Courtney Richards de quote in het voorwoord van zijn boek en wordt het opeens toegeschreven aan Jefferson. Hoe hij daar bij kwam is niet bekend, maar ik verdenk Google 🙂

Een ijverige dame genaamd Anna Berkes schijnt onderzocht te hebben dat het citaat nergens is terug te vinden in de werken van Jefferson. Wellicht heeft hij deze wijze woorden wel uitgesproken maar nooit opgeschreven; wie zal het zeggen?

Wat betekent het?

Om iets te bereiken zul je moeten handelen; zoveel is duidelijk. Maar vreemd genoeg doen een heleboel mensen dag in, dag uit dezelfde dingen om vervolgens te klagen dat ze maar niet vooruitkomen in het leven.

Als je écht iets wil wat je nooit eerder heb gehad, ofwel iets wil bereiken wat je nooit eerder is gelukt? Dan gaat dat niet gebeuren door te doen wat je al je hele leven hebt gedaan. Dan was het immers allang gebeurd! Je zult iets wezenlijks moeten veranderen aan je handelen, je houding, je denkwijze; om een verandering te bereiken zul je eerst zelf moeten veranderen. Mooie, inspirerende woorden van Jefferson. Of wie dan ook.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.