Papa-tips Review Speelgoed, Spellen & Spelen

• Review • | Nerf N-Strike Elite Infinus

Nerf N-Strike Elite Infinus

Laat ik hiermee beginnen: ik ben fan van Nerf. Maakt me dat bevooroordeeld? Vast wel. Maar desondanks ga ik mijn best doen om een objectieve review te doen van de Nerf N-Strike Elite Infinus. Of dat helemaal gaat lukken weet ik niet, maar ik ga mijn best doen. Echt!

Wat is Nerf nou eigenlijk?

Nerf N-Strike Elite Infinus magazijnHet principe van de Nerf blasters is simpel: het zijn mooie, kleurige speelgoedgeweren met een veersysteem dat je kunt opspannen. Als je de trekker overhaalt, knalt de veer terug en duwt daarmee een schuimrubberen pijltje naar buiten. Deze Nerf darts kunnen (afhankelijk van het type blaster) soms wel twintig meter ver komen! Een Nerf dart kan van dichtbij best pijnlijk zijn, maar van een paar meter afstand zijn ze heel onschuldig en daardoor prima geschikt voor kids vanaf een jaartje of acht.

Pedagogisch verantwoord

Ik heb onze jongens de eerste jaren geen geweren als speelgoed gegeven. Ik vond dat niet nodig, om alle voor de hand liggende redenen. Een kleurig waterpistool vond ik prima, maar de meeste speelgoedgeweren waren veel te realistisch voor mijn smaak. Een rood plastic dopje deed daar weinig aan af… Maar nu mijn mannen acht-en-een-half zijn hebben ze best wel door dat er een verschil is tussen spelen en werkelijkheid. Ze snappen dat je niet écht op een ander mens kunt schieten, maar dat de sport van ‘een doelwit raken’ erg spannend is en dat het de fantasie lekker op hol jaagt.

Nerf N-Strike Elite Infinus Knallen

Het feit dat de Nerf blasters knallende kleuren hebben en absoluut niet te verwarren zijn met echte wapens maakt ze nog niet ‘pedagogisch verantwoord’ volgens het boekje. Maar het biedt een goed handvat voor ouders om aan hun kinderen uit te leggen dat het allemaal maar sport en fantasie is, en dat dit in werkelijkheid natuurlijk niet kan.

Wat maakt de Infinus anders dan de andere Nerf blasters?

Nerf N-Strike Elite Infinus Speed-LoadHoewel Nerf verschillende technieken gebruikt, is het principe van het aanspannen van een veer duidelijk nog steeds het meestgebruikt. De Infinus beschikt echter over de zogenaamde Speed-Load Technology: een batterij-aangedreven, volautomatisch laad- en vuurmechanisme. Je laadt het magazijn (van maar liefst 30 foam darts) door de pijltjes een klein stukje in de laadopening te steken. De Infinus trekt het pijltje zelf verder naar binnen en plaatst hem in het magazijn. Als je vervolgens de trekker overhaalt, knalt de Infinus in enkele seconden alle 30 foam darts eruit. Woaaaah!

Hell to the Yeah!

Oké, die objectiviteit was van korte duur. Maar ‘Hell to the Yeah’ is nou eenmaal precies wat ik dacht toen ik de Infinus in mijn handen kreeg. Het is geen kleine jongen, en hij weegt ook ruim twee kilo. Maar daardoor voel je je wel meteen Rambo 2.0 🙂 Onze Daan en Jesse vinden hem dan ook helemaal te gek. We hadden al een stuk of vijf andere Nerf blasters maar de Infinus was op slag de absolute favoriet. Het laden gaat supervlot door die Speed-Load Technology en het knallen is echt meesterlijk. Je krijgt ook meteen de neiging om net zo om je heen te gaan ‘sproeien’ als in de film. Onderwijl “Woaaah!” brullend, met een scheef vertrokken mond en een rode hoofddoek om je lange zwarte lokken. Tenminste, dat had ik dan.

Niet in mijn Bulls Eye!

Onze mannen hebben nog geen moment bedacht om van een meter afstand hun magazijn te legen op elkaar. Ik wou dat ik dat over mijn lief ook kon zeggen… “Gewoon even om te testen”, zei ze. Hu-uh. Maar goed, de conclusie: van een meter afstand komen de darts redelijk hard ook, maar veel minder hard dan ik had verwacht. Van drie meter afstand vond ik het eigenlijk al niet eens meer pijnlijk. Zorg dus dat je kids minimaal een meter of zes uit elkaar blijven dan zit je altijd goed.

Papa-tip: Je ogen zijn nou eenmaal kwetsbaar, zelfs voor zo’n zacht rubberen pijltje. Dus als je koters jacht gaan maken op elkaar, geef ze dan een vuurwerkbrilletje en vertel dat echte scherpschutters dat ook hebben. Vet heftig! Moet je wel effe ergens een paar stoere brilletjes regelen. Uiteraard heeft Nerf zelf ook een über-cool scherpschuttersbrilletje, voor de die-hard fans.

Nerf N-Strike Elite Infinus Knallen Rambo

Oordeel

De Nerf N-Strike Elite Infinus is een mega-vette blaster. Het automatisch laden en schieten gaat bij ons vlekkeloos en is echt supervet om te doen. Ik lees hier en daar dat de Infinus vaak zou haperen of vastlopen maar dat hebben wij dus nog helemaal niet ervaren. Het zal wel net zo zijn als met een nieuwe auto: als je pech hebt staat hij binnen een week bij de garage. Wat wel belangrijk is: doe de pijltjes op de juiste manier in het laadsysteem. Als je ze achterstevoren erin stopt, loopt hij inderdaad vast. Maar ook dat is gelukkig simpel weer te verhelpen. Het vizier klopt (natuurlijk) voor geen meter, maar zo’n monster is ook niet gemaakt voor scherpschutters. Sproeien moet je! Knallen op gevoel dus, en als je even oefent gaat dat prima.

Een klein nadeel: wéér speelgoed op batterijen, maar liefst vier van die dikke jongens gaan er in. Papa-tip: hoewel het mechanisch laden erg cool is om te doen, kun je het magazijn ook handmatig vullen. Dat gaat maar iets minder snel, en het spaart je batterijen behoorlijk. Maar ik snap dat je dit niet wilt. Ik wil dit ook niet. Maar als je in de jungle ligt, face-down in the mud, omringd door Vietcong, dan moet je zuinig zijn op je resources.


FACT SHEET:

 • leeftijd: 8 jaar en ouder, hoewel onze jongens al vanaf hun zesde jaar met wat kleinere Nerf blasters knallen. Kwestie van toezicht!
 • kwaliteit: Uitstekend! Stevig kunststof, vet design, mooi afgewerkt. Nerf ten voeten uit.
 • gebruiksvriendelijk: Zeker. Je moet even opletten bij het laden, maar verder spreekt eigenlijk alles voor zich.
 • handleiding: Nederlandstalig, beknopt maar voldoende. Het is dan ook een speelgoedgeweer, geen F-16.
 • batterijen: 4x D Alkaline batterij (zo’n dikke)
 • prijs: De Nerf N-Strike Elite Infinus kost € 60,00 en is onder andere te koop via Bol.com.

totaalscore van de Nerf N-Strike Elite Infinus:

vierenhalve boks∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

 • Reply
  Het leukste speelgoed voor een 9-jarige jongen - Wereld van Mama
  18 oktober 2019 at 08:01

  […] ze nog niet gezien hebben hoe onwijs veel verschillende Fortnite blasters er zijn!Zelf hebben ze Nerf ’n Strike Elite en die is wel heel gaaf omdat je alle pijltjes direct achter elkaar kunt laten schieten. Het […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.