Review Speelgoed, Spellen & Spelen

• Review • | Bordspel La Cucaracula

La Cucaracula

Al een paar jaar hebben wij La Cucaracha Loop in huis. En dat spel gaat niet vervelen, want ik blijf het geweldig vinden hoe de kakkerlak door de tunnels van het spelbord racet. Inmiddels is er alweer een derde nieuwe versie van het spel uit; La Cucaracula! Zoals deze nieuwe titel doet vermoeden, heeft onze oude vertrouwde kakkerlak (‘cucaracha’ is ‘kakkerlak’ in het Spaans) inmiddels het land der levenden verlaten en is getransformeerd tot een heuse vampier-kakkerlak…

La Cucaracula spelbord

La Cucaracula: nieuw maar vertrouwd

Het principe van La Cucaracula is hetzelfde gebleven als bij de andere edities van La Cucaracha: het spel draait het om een kakkerlak die onvermoeibaar rond rent over het spelbord en jou probeert ‘af te tikken’. Waar het in de eerste editie nog ging om een ‘gewoon’ vlak spelbord, werden in La Cucaracha Loop twee ondergrondse tunnels toegevoegd en in deze nieuwste editie kun je Cucaracula zelfs door de lucht katapulteren.

Het spel begint

La Cucaracula karaktersJe pion begint in de kinderkamer en van daaruit ga je op zoek naar kaarsen. De vampier-kakkerlak op zijn beurt, wil vooral dat de kaarsen gedoofd worden, want vampieren houden nu eenmaal -net zoals kakkerlakken- niet van licht. De nano-bug blijft een wonderlijk stukje techniek; hij racet het bord rond en kan allerlei kanten op. Wanneer hij je pion aanraakt, heb je twee problemen: allereerst moet je pion moet terug naar de kinderkamer. Maar daarnaast wordt er meteen één van jouw kaarsen gedoofd! Pak één van je reeds verzamelde kaarsen-fiches en plaats deze met jouw spelkleur in de achterwand van het spel.
Wanneer er geen kaarsen-fiches meer te vinden zijn of wanneer de achterwand vol staat met kaarsen, betekent dat het einde van spelfase 1. En dan komt uiteraard fase 2 van het spel, waar onze jongens wild van zijn!

De katapult!

La Cucaracula

In deze tweede fase is het namelijk tijd voor de katapult. Je kunt je kaarsen-fiches terug gaat veroveren door La Cucaracula dwars door de maan te katapulteren. Voor ieder kaarsen-fiche in jouw kleur krijg je drie pogingen om de vampier-kakkerlak naar de maan te schieten met een te gekke katapult! Super grappig. Onze jongens schoten natuurlijk de eerste keren vooral heel erg hard, want hard is leuk. Maar nadat ze een keer of tien op hun knieën waren geweest om de nano-bug uit een hoek van de kamer te vissen gingen ze wat serieuzer aan de slag. Ze oefenden even flink en mikten geconcentreerd op het gat in de achterwand. Dat hielp; al snel scoorden ze hun eerste vliegende kakkerlak. Voor iedere voltreffer krijg je weer een kaars terug. Wie na de katapult-wedstrijd de meeste kaarsen-fiches heeft, wint het spel.

Voor wie het katapulteren eigenlijk het leukste onderdeel vindt, is er een ideale oplossing: door een tussenschotje in het spelbord weg te halen kun je Cucaracula ook gedurende het spel vangen in de katapult. Om hem vervolgens met een welgemikte dreun meteen naar de maan te lanceren!


FACT SHEET:

  • Leeftijd: vanaf 6 jaar, hoewel het mikken wel een beetje concentratie vereist.
  • Handleiding: In het Nederlands.
  • Gebruiksvriendelijk: Het in elkaar zetten van het spelbord vereist de eerste keer hulp van een volwassene. Het spel zelf is simpel, maar het blijft leuk!
  • Adviesprijs: € 32,99
  • Te koop bij La Cucaracula is o.a. te koop bij Bol.com voor € 32,99


totaalscore van La Cucaracula:

drieënhalve boks


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.