Persoonlijk

Kleren cadeau op pakjesavond?

zak van Sinterklaas

Als ik zo door het verlanglijstje van onze Daan en Jesse loop, kom ik van alles tegen: Skylanders voor de Nintendo Switch, Pokémon-kaartjes, een heleboel bordspellen, een space scooter… maar wat ze eigenlijk nodig hebben, zijn nieuwe schoenen en nieuwe kleren. Nu zijn onze jongens misschien wel een heel klein beetje verwend (of misschien iets meer dan een heel klein beetje). Toch verwachten ze heus niet dat ze ook daadwerkelijk alles krijgen wat op hun lijstje staat. Dat ze daarentegen wél dingen krijgen die niet op hun lijstje staan, vinden ze maar raar. En zeker als ze in plaats van een space scooter een nieuwe outfit krijgen.

Kleren zijn geen speelgoed

Zo simpel is het. Waarom zou je kleren op je verlanglijstje zetten als je die sowieso wel krijgt van je ouders? Laat Sinterklaas zijn pepernoten lekker uitgeven aan speelgoed en spelletjes! Groot gelijk hebben ze. Maar ja; voor ouders is Sinterklaas toch vaak een excuus om ook wat dingen te geven die ze echt nodig hebben en die nou eenmaal best veel geld kosten. Ik kan me best wel een aantal awkward Sinterklaas-momenten voor de geest halen waarbij ik een broek, een jas of een paar handschoenen kreeg van Sinterklaas waar ik écht niet om had gevraagd. En ons pap en mam maar goedbedoeld manipulerend: “Wat een prachtig cadeau, hè liefje! Dat heeft Sinterklaas goed bedacht!”. Terwijl ik alleen maar dacht: “Wat moet ik hiermee?”

Déjà vu

Nu ik zelf papa ben bevind ik me dus in precies dezelfde positie als mijn ouders vroeger. Ik wil Daan en Jesse graag mooie cadeaus geven, maar ze hebben ook nieuwe schoenen nodig, en een paar nieuwe broeken. En in hun sokkenla liggen bijna net zoveel gaten als sokken. Moet ik ze dan op pakjesavond alleen maar ‘leuke’ cadeautjes geven, en een paar dagen later ook nog alles waar hun kledingkast behoefte aan heeft? Of doe ik een paar cadeautjes minder en vul ik dat weer aan met ‘nuttige’ cadeaus? Is het zo gek om kleren cadeau te geven aan je kids? Of is dit Sinterklaas-misbruik en moet ik ze gewoon lekker verwennen op pakjesavond en die kleren een week later geven? Moeilijk, moeilijk.

Ik hou het voorlopig maar op een min of meer gulden middenweg: voetbalsokken vinden ze toch wel een soort van leuk, en handschoenen “voor tijdens het voetballen” krijg ik ook nog wel verkocht. Maar die nieuwe spijkerbroeken en shirts geef ik ze een paar dagen later. Voor de kerst hebben we namelijk een paar echt super stoere outfits voor ze gekocht en ik zou het jammer vinden als ze die niet even rustig op hun gemak bekijken en aanpassen.


(foto zak van Sinterklaas door Hans Slegers via Shutterstock)


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.