Gastblog Huis & Tuin Papa-tips

Meer waarde na verbouwing: tips voor papa!

meer waarde na verbouwing
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Bij het verbouwen van je huis komen er veel dingen kijken waar je rekening mee wilt houden. Het uitkiezen van meubilair, gordijnen, de vraag hoe je het huis gaat inrichten en het klassieke dilemma tussen verven en behangen. Waar veel mensen niet aan denken is het creëren van meerwaarde tijdens het verbouwen. Daarmee wordt bedoeld dat de verkoopwaarde van je woning omhoog gaat. In dit artikel vindt je meerdere opties waarmee je je huis niet alleen mooier maakt, maar tegelijkertijd meerwaarde creëert.

Tip 1: Besteed aandacht aan de buitenkant van je huis

Een huis dat er van buiten goed uitziet trekt de interesse van kopers, waardoor jij weer meer kan vragen voor je huis. Let erop dat het dak er netjes uitziet en goed is onderhouden. Dat is fijn voor jezelf, maar ook voor een toekomstige koper. Overweeg ook om een dakkapel te plaatsen. Dat zorgt ervoor dat je dak er mooier uit gaat zien én je zorgt voor meer vierkante meters. Twee vliegen in één klap dus. Prefab dakkapel prijzen zijn voordeliger dan traditionele dakkapellen en kunnen geplaatst worden in een dag. Zo bespaar je tijd en geld, en daar wordt papa blij van. Controleer of de dakgoten goed onderhouden zijn en laat ze indien nodig repareren. De voorkant van je huis verdient ook aandacht. Plaats een mooie voordeur, zorg dat de gevel er schoon uitziet en geef de ingang/voortuin een make over. Wat extra licht, planten of accessoires aan de deur kunnen wonderen verrichten.

Tip 2: Zorg dat je huis goed geïsoleerd is

Deze tip is op twee manieren goed voor je portemonnee. In de eerste instantie gaat je huis omhoog in waarde, daarnaast zorgt het ervoor dat je energie en dus geld bespaart. Je huis isoleren is volgens de Consumentenbond een investering die zichzelf snel terugverdient. Er zijn veel manieren om je huis te isoleren. De twee voordeligste opties zijn vloerisolatie en isolatieglas, met beide opties bespaar je jaarlijks honderden euro’s. Voordat je dubbel glas plaatst is het wel handig om te bedenken of je ook tevreden bent met de huidige ramen en kozijnen. Raam vervangen kosten zijn namelijk afhankelijk van welk soort raam je plaatst en of je ook de glazen of kozijnen laat vervangen. Als je bijvoorbeeld je ramen laat vervangen en tegelijkertijd dubbel glas laat plaatsen, betaal je minder arbeidskosten omdat het dan om een klus gaat.

Tip 3: Knap je tuin op

Het opknappen van je tuin heeft meerdere voordelen. Jij en je gezin hebben veel plezier aan een nette tuin die er ook nog eens mooi uitziet. Door je tuin opnieuw in te richten met mooi meubilair en hier en daar wat planten, verander je je tuin in een plek waar je hele gezin van gaat genieten (of waar papa in zijn eentje tot rust kan komen). Daarnaast geeft een opgeknapte tuin je huis een persoonlijk tintje. Je huis gaat er gezelliger uitzien, waardoor kopers jouw huis wellicht interessanter vinden dan andere huizen in de buurt. Kopers vinden het ook fijn dat zij zelf niks meer hoeven te doen aan de tuin. Een tuin opknappen is veel werk, maar je hebt er zeker profijt van.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Waar moet je aan denken bij een duurzame verbouwing? - blogpapa.nl
    8 maart 2023 at 16:24

    […] steeds bewuster en ook veel huizen worden verduurzaamd. Heb je zelf ook interesse in een duurzame verbouwing? Dan zijn er tal van zaken waar je goed aan moet […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.