Huis & Tuin Papa-tips

Kinderlampen om lekker bij weg te dromen

Kinderlamp om lekker bij weg te dromen
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Een tijdje geleden kregen onze mannen een nieuwe slaapkamer. Jesse kreeg daar al vrij snel een nieuwe kinderlamp bij (zie onder) maar Daan heeft nog steeds wat saaie spotjes tegen het plafond hangen. En met ‘saai’ bedoel ik dan eigenlijk gewoon ‘lelijk’. Maar echt: een glimmend gouden spotje uit 1981 of zo. Niet dat Daan er een punt van maakt, maar gisteren stond ik er naar te kijken en ineens was ik er klaar mee. Dus: een nieuwe kinderlamp voor Daan! Ik ben er nog niet helemaal uit wat het gaat worden, maar een paar leuke lampen heb ik voor jullie op een rijtje gezet. Laat je lekker inspireren!

Wolkenlamp ‘WOLKE XXL’ en ‘Kleine Prins’

Deze schattige wolkenlamp vind ik vooral geweldig vanwege zijn drie verschillende functies. Er zitten zes grote lampen in waarmee je gewoon hele kamer kunt verlichten. Daarnaast zitten er 20 sfeervolle LED-lampjes in die je apart kunt inschakelen. Maar de sterren zijn ook nog eens fluorescerend, dus als je de lamp uitdoet is er nog steeds een beetje rustgevend licht in de kamer. Superleuk!

Deze lamp is er overigens ook nog in de uitvoering ‘Kleine Prins’. Deze heeft in plaats van de fluorescerende sterren een leuke schildering van een jongetje dat wandelt tussen sterren en planeten. Je zou zeggen: de linker is beter geschikt voor kids die een nachtlampje op hun kamer willen, de rechter is beter voor kids die juist behoefte hebben aan een donkere kamer. Daan en Jesse zitten daar vreemd genoeg midden tussenin! Enerzijds slapen ze een stuk moeilijker als de gordijnen van hun kamer niet helemaal verduisteren. Daarom nemen we altijd een paar extra vuilniszakken en plakband mee als ze ergens anders slapen. Daar kunnen we dan de ramen mee afplakken. Maar aan de andere kant hebben ze fluorescerende sterren op hun kamer en die vinden ze dan toch wel weer prima. Raarrrr…..

wolkenlampen

 

 

Kinderlamp Vliegtuig of Helicopter

Deze te gekke Vliegtuiglamp en Helicopterlamp van COOLS/Petito zijn stoer en schattig tegelijk. Het vliegtuig hangt dus op Jesse’s kamer! Hij is er helemaal gelukkig mee. De lamp heeft één grote lichtbron in de cockpit en tien kleine LED-lampjes. Tip: draai er geen al te felle lamp in maar iets met een zachte, warme gloed. Dan komen de LED-lampjes het mooist tot hun recht. Wij hadden er eerst een LED-lamp in zitten, zo een zonder melkglas, maar dat gáf een bom licht in de kamer! Alsof het vliegtuig in de lucht ontplofte. Daar hebben we dus maar gauw een zachter lichtje in gedraaid, haha.

vliegtuig-helicopter

Buddy Swing

De ‘Buddy Swing’ van Philips vind ik echt een té cute kinderlamp en eigenlijk ook wel weer supercool. In dezelfde lijn zijn er nog meer lampjes, zoals een maan die sterren op het plafond projecteert. Ook is er een staande Buddy met een slaaptrainer-functie. En die zijn echt heel fijn! Een absolute aanrader voor kids die regelmatig wakker worden en dan niet weten of het nou avond, nacht of ochtend is en of ze dan al uit bed mogen. Wij hebben zelf slaaptrainer Sam het Schaap, die onze Daan en Jesse echt heel goed heeft geholpen. Ze zijn inmiddels acht jaar, maar Sam is nog steeds niet met pensioen!

buddy-swing-philips

Skateboard plafondlamp

Als laatste de supervette skateboardlamp van Evotec. Niet dat onze mannen nou zulke skateboarders zijn hoor! Maar toch een vette lamp 🙂 Deze Easy Cruiser hangt strak tegen het plafond, wat ik wel een fijn idee vind omdat hij waarschijnlijk boven Daan’s bed komt te hangen. Er is ook een hanglamp-uitvoering van, maar kids met branie + een skateboard aan een draadje? Dat lijkt me toch vragen om problemen… Qua design heb je de keuze uit graffiti of stijlvol. Ja, dat lijkt me logisch voor onze Daan: de graffiti-versie natuurlijk! Evotec heeft naast de plafondlamp en de hanglamp ook nog een skateboard bureaulamp en een wandlamp. De perfecte kinderlamp voor een diehard skater boy (of girl natuurlijk).

 

 

Zelf Kiezen!

Het leukste is natuurlijk als je kind zelf mag kiezen welke lamp hij wil. Maar je wil natuurlijk wél zeker weten dat jij het ook eens bent met die keuze. Hoe doe je dat? Simpel; je kiest een stuk of twintig leuke lampen uit die voldoen aan jouw eisen qua prijs, kleur, soort lamp (LED of juist niet?). Hiervan maak je een moodboard op Pinterest, en je laat jouw kleine interieurdesigner helemaal zelf kiezen uit al die lampen. Het leuke aan Pinterest vind ik, dat de link naar de betreffende webshop vasthangt aan de foto. Dus als die kleine Jan de Bouvier zijn lamp heeft gekozen en je klikt erop, dan ben je meteen op de plaats van bestemming. Bestellen en klaar!

 

 

(Omslagfoto: slapend jongetje via Shutterstock)






∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Andere interieurstijl in een paar simpele stappen - blogpapa.nl
    1 december 2021 at 16:53

    […] Een paar plantjes eronder, kussens in bijpassende kleuren, misschien wel een karakteristieke lamp ernaast of een macramé hanger? Als je de stijl van je wanddecoratie weet door te trekken in je […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.