Gastblog Persoonlijk Samen dingen doen Uitjes & Dagtrips

Uitstapjes met de BSO: naar een pretpark of niet?

bso foto

De BSO waar onze kinderen heen gaan organiseert soms leuke uitstapjes. Geen grote activiteiten zoals naar een pretpark hoor, maar wel naar een speeltuin of naar de bossen.

De ene BSO is daar actiever in als de ander, maar het is ook nogal een geregel om een uitje te maken met zo’n groep kinderen.
Maar goed, dat mag natuurlijk niet de reden zijn om niet ergens heen te gaan.

Pretpark

Soms hoor ik wel eens van ouders dat de kinderen op hun BSO naar een groot pretpark gaan. Dat vind ik eigenlijk dan weer niet nodig; kleine uitjes en leuke activiteiten op de BSO zelf vind ik wel voldoende. En het hoeft allemaal helemaal niet moeilijk te zijn. Onze BSO is daar best creatief in gelukkig.

In en rondom de BSO

Zo gaan ze de ene keer shirtjes versieren en er een modeshow in lopen en de andere keer gaan ze zelf pizza’s maken, bakken en opeten. Met warm weer bedenken ze leuke waterspelletjes zoals een buikschuifbaan en een zwembad natuurlijk en de andere keer leggen ze lekker de handdoeken met kussens buiten zodat de kids kunnen chillen.

Ook als het warm is, is het soms niet zo erg om lekker binnen te blijven. Daar houd ik zelf ook wel van hoor, als het zo warm is. Ideaal voor een thuisbioscoop met de gordijnen dicht: een perfecte BSO-activiteit ook!

Hutten bouwen

Andere leuke activiteiten voor een BSO kunnen zijn: hutten bouwen, speurtochten organiseren, een sportwedstrijdje en ga zo maar door. Het hoeft niets te kosten, zeker niet als je bijvoorbeeld op loopafstand van een bos zit. En zo niet, dan ga je toch lekker hutten bouwen bij de BSO met oude lakens? Niet te moeilijk denken; kinderen zijn niet zo moeilijk. Als je samen een leuke activiteit doet, zijn ze vaak al happy.

Hoe is dat bij jullie?

Ik ben wel benieuwd wat jullie kids op de BSO doen tijdens de zomervakantie. Bedenken ze leuke activiteiten die ze in, bij of rondom de BSO kunnen doen, of gaan ze echt uitstapjes maken naar museums, pretparken en noem maar op?


Schoolfoto via Shutterstock, door Lordn.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Dagje uit met kinderen: Bostoren in Putten - blogpapa.nl
    8 maart 2023 at 16:12

    […] Lees ook: Met de bso naar een pretpark? […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.