Huis & Tuin Papa-tips

Verhuistips voor kinderen

verhuistips

Als je gaat verhuizen is het belangrijk om je kind te laten wennen aan het nieuwe huis en de nieuwe omgeving. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Wij geven je een aantal verhuistips.

1. Waarom verkoop je je huis?

Bespreek met je kind de reden van het verkopen van jullie huis. De kans dat je kind jullie huis als zijn of haar veilige plek ziet is zeer groot. De keuze van jullie om te willen verhuizen kan dan voor een kind ook lastig te begrijpen zijn. Een huis is een huis, waarom dan verhuizen, zal je kind denken. Probeer uit te leggen waarom je wil verhuizen en bespreek vooral ook de mooie en leuke dingen die er voor terug komen in het nieuwe huis. Denk hierbij aan, indien van toepassing, grotere kamers, meer speelruimte, speelveldjes buiten, in de buurt van school en vriendjes, enzovoorts.

2. Ga samen naar het nieuwe huis

Indien je al een nieuw huis gekocht hebt, ga er dan samen met je kind heen. Ook al is het nog helemaal kaal en niet aangekleed, dat geeft niet. Zoek samen met je kind uit welke kamer van hem of haar wordt en visualiseer een beetje samen hoe het eruit zou kunnen gaan zien. Beloof nog niets, want beloftes maken schuld. Maar samen fantaseren over hoe het eruit zou kunnen zien, is alleen maar heel leuk.
Leg je kind uit welke stappen er genomen gaan worden. En duurt het nog wel een poosje voordat jullie in het huis kunnen, maak dan een kalender waarop je kind iedere dag weer een dagje kan afstrepen. Zo  is het voor je kind duidelijk wanneer de verhuizing eraan komt.

3. Samen shoppen

Ga samen met je kind winkelen voor de nieuwe kamer. Kies een mooi kinderbed, een mooie kast voor op de kamer en een bureau. Kies ook wat speelgoed uit dat hij of zij op de slaapkamer mag houden. Op deze manier richt je samen de nieuwe slaapkamer van je kind in. Vergeet niet ook wat oude spulletjes uit de huidige slaapkamer mee te nemen, in plaats van alles nieuw te kopen. Dit geeft je kind veiligheid. Dat kan het bed zijn, maar ook een lamp, een stoel, een kast of wat dan ook.

4. Samen inpakken

Je kind zal het fijn vinden om samen met jou zijn of haar spullen in te pakken. En een slimme tip? Houd de belangrijkste spullen van je kind zoals knuffels in een aparte tas, zodat je ze niet kwijtraakt in de grote hoeveelheid dozen.
Wil je tijd besparen, huur dan verhuizers in die je spullen over kunnen huizen. Dat scheelt een hoop sjouwwerk en jullie kunnen je lekker richten op andere, leukere dingen rondom de verhuizing.

Wat zijn jouw verhuistips voor kinderen?


Uitgelichte foto via Shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Je nieuwe huis inrichten doe je in deze volgorde - blogpapa.nl
    8 maart 2023 at 16:14

    […] alles op je af op het gebied van inrichting. Wellicht neem je een deel van de uitzet mee of ga je verhuizen en neem je je meubels en dergelijke mee. Maar ondanks dat is er veel om rekening mee te houden. […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.