Vakantie & Reizen

Zwemmen, eten en slapen in SplashWorld Pegasos in Turkije

splashworld pegasos

Een van onze heerlijkste familievakanties was een vakantie naar Turkije. We kozen een geweldig hotel uit inclusief heel veel glijbanen. Ik bedoel niet drie glijbanen, maar gewoon achttien glijbanen. Achttien! Super gaaf. Dat deden we natuurlijk voor de kinderen, maar stiekem deed ik het ook wel net zo veel voor ons zelf.

Online je reis boeken

De reis was zo geboekt. We zochten online naar een website waar we onze reis konden boeken, want een reisbureau hebben we niet nodig. Niet voor een reis binnen Europa in ieder geval, maar wie weet als we nog eens naar een ander werelddeel vertrekken. Zeker ook omdat onze vakanties nu bestaan uit zwemmen, eten, slapen en weer zwemmen. Een goed all-in hotel voldoet dan dus volledig. En die vonden we!
We regelden trouwens ook online ons visum, super handig en je hebt het binnen enkele minuten geregeld. Een Turkije visum aanvragen gaat erg gemakkelijk. De kosten voor een visum zijn € 29,95 en je kunt betalen met onder andere iDEAL of CreditCard. Voor het aanvragen van je visum heb je een paspoort of ID bewijs nodig. Reis je met een paspoort, dan dient deze nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na aankomst.
Je visum voor Turkije is 180 dagen geldig, waarvan je 90 dagen in Turkije mag verblijven. Dat klinkt misschien een beetje gek als je je visum alleen maar nodig hebt voor een paar weken vakantie, maar voor mensen die vaker op en neer naar Turkije reizen is het wel erg fijn dat hun visum langer geldig is.
Een visum moet je voor iedereen die mee naar Turkije reist aanvragen, dus ook voor je kinderen. Indien je helemaal vergeten bent om je visum te regelen, dan is er ook de mogelijkheid om een spoedvisum te regelen, dat kost dan vaak iets meer maar dan héb je hem tenminste wel.

SplashWorld Pegasos

We gingen naar SplashWorld Pegasos in Side. Het is wel een stukje rijden met de bus vanaf het vliegveld, maar dan heb je ook wat. Eigenlijk gaan woorden tekort komen voor hoe gaaf dit hotel was en hoe verbaasd wij stonden te kijken toen we voor de eerste keer het gigantische zwemparadijs zagen. En dat niet alleen, het hotel lag ook nog eens recht aan zee, dus een dagje strand tussen al de zwembaden door was geen probleem.

Buffet

Naast de enorme hoeveelheid glijbanen was ook het buffet geweldig. Met een compleet kinderbuffet konden onze jongens genieten van lekker eten en ze konden het zelf opscheppen. Daarnaast hadden ze bij het kinderbuffet ook nog een klein kinderrestaurant, waar kleine tafels en stoelen voor de kinderen stonden. Zo kunnen de kinderen gezellig samen eten als ze willen. Erg leuk bedacht!

Lang leve de zwemdiploma’s

Dit soort vakanties is ideaal met kinderen vanaf een jaar of vijf. En helemaal als je kinderen hun zwemdiploma’s hebben natuurlijk. Ongeacht hun zwemdiploma’s houd je natuurlijk altijd een oogje in het zeil, maar het idee dat ze lekker hun gang kunnen gaan is gewoon erg fijn. Andere vakanties verloren we de kinderen geen seconde uit het oog, maar nu met alle diploma’s op zak kon ik dat een beetje loslaten. Ook de glijbanen durfden ze vanaf een jaar of zeven vanaf, eerder vonden ze de meeste nog wat eng. Daarom zou ik vooral naar een SplashWorld hotel gaan met kinderen vanaf zes jaar ongeveer.

Dat wij nog een keer terug gaan naar een SplashWorld hotel, dat staat vast, want we hebben er een topvakantie gehad!
Ben jij al eens naar een SplashWorld hotel geweest?


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Interessante vakantie feitjes over Nederlanders | blogpapa.nl
    8 juni 2018 at 07:26

    […] Zwemmen, eten en slapen in SplashWorld Pegasos in Turkije […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.