Uitjes & Dagtrips

4x een super leuk blotevoetenpad in Brabant

blotevoetenpad

Het is helemaal hot en kinderen vinden het geweldig: een blotevoetenpad! Maar waar vind je de leukste blotevoetenpaden van Brabant? 

Wat is een blotevoetenpad?

Een blotevoetenpad is, de naam zegt het al, speciaal aangelegd om op blote voeten door de natuur te lopen. Op een blotevoetenpad loop je een korte wandelroute. Het is vergelijkbaar met een parcours waar je over verschillende soorten ondergrond loopt: van zacht gras en fijn zand tot schelpen, grind en grote keien. Ook kom je over houtsnippers en houtstronken. Super avontuurlijk dus! Voor kinderen zijn vooral de paden met de modderplassen heel leuk. Bij goede blotevoetenpaden vind je ook andere avontuurlijke elementen zoals de touwladder, evenwichtsbalk, bungelbak en natuurlijk een leuke uitkijktoren. Voor veel blotevoetenpaden betaal je een kleine bijdrage, maar soms zijn ze gratis. Een ideale activiteit voor in de zomer, nu het lekker warm is.

Blotevoetenpad Toon Kortooms Park

Het eerste pad op ons lijstje is in Deurne, namelijk in het Toon Kortooms Park. Dit blotevoetenpad is ongeveer 1,5 hectare groot en bestaat voor het grootste deel uit gemaaide graspaden en bospaden; iedereen kan dus deelnemen. Rolstoelgebruikers, kinderen in buggy’s; geen enkel probleem. Er is hier ook een klankenpad aangelegd waar je geluid en muziek kan maken. Een hele leuke ervaring! Onderweg zijn er ook allerlei andere belevenissen zoals uitkijktorens, hangmatten, bankjes, tunnels en hutten. Je kiest zelf je route en de tijd die je daarover wilt doen. Gemiddeld zul je er zo’n anderhalf uur over doen. Het pad is van woensdag tot en met zondag geopend en de kosten bedragen € 3,50 per persoon.

blotevoetenpad in Brabant

Blotevoetenpad Christoffelhoeve

In Elsendorp, vlakbij Gemert, is ook een erg populair blotevoetenpad, namelijk van de Christoffelhoeve. Dit pad was het allereerste blotevoetenpad in Brabant. Het pad is 2 kilometer lang en geschikt voor alle leeftijden. Voel met je blote voeten de bijzondere prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water op een speciaal aangelegd pad en geniet met al je zintuigen van deze bijzondere sensatie. Ook zijn er waterpartijen, zandheuvels, steile hellingen, een houten uitkijktoren, een doolhof, een hangbrug en nog veel meer. De kosten voor dit pad liggen iets hoger, namelijk € 7,50 voor volwassenen en € 5,- voor kinderen. Maar daar krijg je dan wel een kopje koffie en een kan ranja bij van gastvrouw Christa. En er is een flinke speeltuin met terras waar je heerlijk van de rust en de natuur kunt genieten.

Blotevoetenpad Rosmalen

Ook in Rosmalen hebben ze een mooi blotevoetenpad. Het pad van Landwinkel Valenkamp is 1,4 kilometer lang en voorzien van verschillende ondergronden zoals houtsnippers, kiezels, modder en water. Er zijn verschillende bankjes om uit te rusten en voor kinderen zijn er verschillende kinderspeelplaatsen. Voor kinderen tot en met 2 jaar is de entree gratis, voor kinderen tot en met 12 jaar € 3,50 en voor volwassenen € 5,-. Bij je entree krijg je een drankje.

Blotevoetenpad Bergen op Zoom

Tot slot is er een leuk blotevoetenpad in Bergen op Zoom, door Landgoed Lievensberg. Volg het 2,5 km lange parcours met je blote voeten. En die modder tussen je tenen veeg je gewoon af aan het zachte mos. Je komt ook kleine scherpe steentjes tegen waar je kunt proberen overheen te wandelen. Verder is er een leuk boomstammetjespad waar je je evenwichtsgevoel nodig hebt. Dit pad is van de vier paden in dit artikel het enige dat gratis toegankelijk is.

Ben jij ooit bij een van deze blotevoetenpaden in Brabant geweest?

Het is helemaal hot en kinderen vinden het geweldig: een blotevoetenpad! Waar vind je de leukste blotevoetenpaden van Brabant?


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

3 Comments

 • Reply
  10x leukste uitstapjes voor in de meivakantie 2020 - Go or No Go
  30 augustus 2019 at 16:51

  […] natuurlijk het allerleukste. Mij lijkt het een super leuke ervaring om met de kinderen een blotevoetenpad te gaan doen. Deze vind je ook door het hele land, dus kijk even welke bij jou in de buurt is. Een […]

 • Reply
  Blote voetenpark in Brunssum - Wereld van Mama
  17 februari 2020 at 13:21

  […] Arno deelde op zijn website een artikel over de blotevoetenpaden in Brabant. […]

 • Reply
  4x waarom een kinderkeuken onmisbaar is voor kinderen - blogpapa.nl
  8 maart 2023 at 16:12

  […] Zelfs een speelgoedkeuken inclusief een wasmachine, oven, magnetron én ijsblokjesmaker! Super leuk als je kindje zo lekker kan spelen in zijn of haar eigen […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.