Gadgets Persoonlijk Review Winactie

• Winactie • | Altijd druk? Knoop dit dan in je oren!

druk bellen achter het stuur
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Ik vind mezelf best een druk baasje. Tussen het opvoeden van de kids, werken, sporten en een sociaal leven door zijn er ook nog wat hobby’s en clubjes die allemaal tijd kosten. Ongetwijfeld herkenbaar voor iedereen: we hebben het namelijk allemáál druk! Wel grappig eigenlijk: vroeger keken we op de een of andere manier op tegen mensen die altijd druk waren. Tegenwoordig heb ik juist respect voor mensen die tijd hebben voor van alles.

‘Druk’ houdt ons allemaal bezig. Veel kans is het de reden dat je dit artikel überhaupt hebt geopend: omdat de titel suggereert dat het een goede tip biedt in geval van ‘druk’. Of je bent hier beland vanwege die leuke winactie 🙂 Geduld, die komt verderop!

Druk is geen excuus

Het feit dat we allemaal zo druk zijn gebruiken we als smoesje voor zo ongeveer alles wat we beter of anders zouden kunnen doen. “Ik had nog van alles willen doen, maar het was gewoon te druk…”

En daarom doen we een heleboel dingen niet, die we beter wél kunnen doen. Rust nemen. Een gezonde maaltijd koken. Een spelletje doen met je kids. Het feit dat je zoveel andere dingen te doen hebt, is natuurlijk geen excuus; het is een kwestie van prioriteiten stellen. Aan dat onderwerp wil ik graag een keer een apart artikel wijden, als ik wat meer tijd heb 😉 Zo jammer dit…

Maar deze keer wil ik het over iets anders hebben. Een gedrag dat vaak wordt goedgepraat met: “Ja, dat moest effe snel”, “Het is ook zó hectisch vandaag” of “Druk-druk-druk”. En dat zijn alleen nog maar de smoesjes die ik zelf altijd gebruikte… Ik heb het over bellen achter het stuur.

Bijna-doodervaring

Doe ik dat dan? Ja. Of beter gezegd; ik dééd het. Waardoor dit onlangs veranderde was niet (zoals de alineatitel doet vermoeden) een recente bijna-doodervaring achter het stuur. Was dat maar waar! Mijn besluit om veiliger te gaan autorijden werd niet eens veroorzaakt door een diepgaand leermoment zoals een bijna-doodervaring (voor mij óf een andere weggebruiker). Het kwam domweg ter sprake.

Omdat ik besef dat het leven soms zo eenvoudig is, bied ik aan alle automobilisten die net zo ‘druk’ zijn als ik was, dezelfde kans. Let dus goed op, want hier komt jouw kans op een ’toevallig’ inzicht dat én levens kan redden én een stukje drukte kan oplossen. Want bellen, appen of mailen achter het stuur is niet alleen dodelijk; het is ook nog eens dodelijk vermoeiend. Je moet namelijk twee dingen tegelijk in de gaten houden, voortdurend schakelen (tenzij je een automaat rijdt 😉 ) en dat kost echt enorm veel energie.

Knoop dit dus in je oren

Een tijdje geleden vroeg iemand mij waarom ik geen bluetooth koptelefoon had voor in de auto. Het antwoord daarop moest ik hem schuldig blijven: waarom eigenlijk niet? Geen idee. Omdat dat onhandig is? Misschien, maar dan zou ik het eerst moeten uitproberen. En door dat toevallige gesprekje kwam ik er dus toe om “zo’n ding” te bestellen. En eerlijk is eerlijk: het is even wennen! Sowieso moest ik even klungelen voordat ik het geval aan mijn telefoon had gekoppeld. Toen dat eenmaal gelukt was, kwam ik vrij snel tot de ontdekking dat ik hem natuurlijk ook moest opladen. En als je hem dan voor de eerste keer aan je oor hangt voelt het nogal vreemd. Waarschijnlijk is het net zoiets als voor de eerste keer oorbellen dragen. Maar ook daaraan zijn hele hordes vrouwen (en mannen) gewend, dus ik ging vol goede moed op weg.

Vet relaxed

Het eerste telefoontje onderweg ging natuurlijk mis. Mijn bluetooth geval was niet gekoppeld, of hij stond niet aan, of hij had gewoon een hekel aan mij. Whatever, ik ging het niet meteen opgeven. Ik heb de auto even stilgezet en ontdekte dat ik vergeten was om het apparaat toe te voegen  aan mijn ‘vertrouwde bluetooth apparaten’. Mijn fout dus. Duh.

Het tweede telefoontje kwam binnen en met een druk op mijn oor nam ik op. Het geluid was prima, ik was blijkbaar ook goed verstaanbaar voor de ander en het geval zat al een stukje comfortabeler in mijn oor. Het was eigenlijk wel relaxed bellen. En dat terwijl ik ondertussen gewoon op de weg kon letten met mijn handen aan het stuur. Een vreemd gevoel van rust kwam over me heen. Dat was heel raar; toen ik op mijn bestemming aankwam was ik echt veel meer ontspannen dan anders. Druk? Fuck druk, ik was relaaaxed.

Bluetooth rules

Muziek luister ik bijna uitsluitend via ons bluetooth konijn. Ik heb een draadloze koptelefoon voor tijdens het sporten, wat handig is omdat er dan niet zo’n irritante kabel rond je hoofd slingert. Waarom ik dan nooit eerder heb overwogen om een bluetooth headset te kopen voor in de auto? Al sla je me dood. Waarschijnlijk had ik het daar gewoon te druk voor. Maar nu ben ik er blij mee! Het geeft me meer rust tijdens het rijden maar bovenal is het natuurlijk stukken veiliger. Kan iemand de man (of vrouw) die bluetooth heeft bedacht een medaille geven? Met de groeten van Blogpapa graag.

Winactie

De winactie ziet er deze keer iets anders uit dan anders op Blogpapa, omdat het me goed leek om eens wat aandacht te schenken aan bellen achter het stuur. Maar je bent tot hier gekomen, hoera! Als dank voor je aandacht kun je nu kans maken op € 20,- shoptegoed in de webshop van bluetoothkoptelefoons.nl. Mocht je de gelukkige winnaar worden dan kun je hier terecht voor headsets, draadloze koptelefoons, earbuds en allerlei andere oortjes. Mijn headsetje komt er ook vandaan en ik ben er erg tevreden over.

Dacom G200

Mijn Dacom G200 bluetooth headset heet oorspronkelijk Dacom Fengxing 200. ‘Fengxing’ is Chinees voor ‘populair’, maar Chinees is nou eenmaal niet zo populair omdat het al gauw wordt gekoppeld aan het idee van ‘goedkope rommel’. Daarom hebben ze hem omgedoopt tot G200. Goedkoop is hij niet helemaal, maar met zijn € 39,00 is hij best betaalbaar. En rommel is het in mijn beleving zeker niet! Ik heb hem nu een weekje getest en wordt er eigenlijk alleen maar enthousiaster over.

Hij lijkt misschien wat groot op het eerste gezicht maar daardoor is hij ook meer solide en degelijk dan veel andere headsets. Hij draagt licht en zowel de speaker als de microfoon voldoen uitstekend. Bij de G200 krijg je twee maten oorschelpjes, voor een goede pasform. Op de schelp zit een power-knop en een volumeknop, en op het microfoontje zit een knop om op te nemen en op te hangen. De handleiding is in het Engels en voor de liefhebbers ook in het Chinees. En als je wil kun je hier hem alvast bekijken in het Indonesisch 🙂 Maar serieus: als je een degelijke headset wil die stevig om je oor valt, is dit een prima keuze!

Wat moet je doen om te winnen?

Simpel: zet in de comments bij het Facebookbericht wat jij zou uitzoeken met jouw shoptegoed. Op zaterdag 7 juli maken we de winnaar bekend via onze Facebookpagina. Easy peasy lemon squeezy!

Als je je graag verdiept in alle voorwaarden dan vind je die hier. Veel succes allemaal!

7 juli: tijd voor een Winnaar!

💥 And the winner is… Tamara van Bodegom! 💥

Stuur je ons binnen 48 uur het emailadres waarop je je shoptegoed wil ontvangen?

 

(uitgelichte afbeelding via Shutterstock)


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

2 Comments

 • Reply
  Marian B
  29 juni 2018 at 21:58

  Een bluetooth koptelefoon lijkt mij ook wel wat, ik doe graag mee!

 • Reply
  • REVIEW • | coöperatief spel Bank Attack - blogpapa.nl
  29 maart 2023 at 08:24

  […] wil je het al snel gehaast doen. Er kan je bijvoorbeeld gevraagd worden met het hele team op de knop te drukken van jouw speler, of een voorwerp te ruilen met andere speler. Telkens wanneer je een opdracht goed […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.