Samen dingen doen

Kan een 5-jarige al vooruit op een skateboard?

skateboarden skateboard

Kinderen houden van buitenspelen en gelukkig is het ook nog eens heel gezond. Ik vond het dan ook erg leuk dat Daan en Jesse voor hun vijfde verjaardag buitenspeelgoed vroegen. Maar toen ze vroegen om een skateboard, vond ik het wel even lastig: kan een 5-jarige al vooruit met een skateboard? 

Balans

Voor skateboarden heeft een kind ten eerste behoorlijk veel balans nodig. En de jongens kwamen niet echt lekker vooruit met hun loopfiets toen ze een jaar of drie waren en uiteindelijk hebben we die weggedaan. Daarom kreeg ik wel wat twijfels, want hoe zouden ze dan op een skateboard vooruit moeten?

10 – 100 euro

Na even zoeken op internet bleek dat er enorm veel verschillende skateboards voor kinderen zijn. Ik heb wel eens een keer een simpel skateboard in de speelgoedwinkel zien liggen, maar online zijn er tig verschillende. En niet alleen in model verschillen ze van elkaar, ook in prijs zijn de verschillen groot. Je hebt al een skateboard vanaf 10 euro, maar ook zag ik kinderskateboards van ruim 100 euro! Flink prijsverschil dus.

Waar moet je op letten?

Na even zoeken bleek dat ik vooral moest letten op goeie wieltjes en of er slipvaste griptape op zat. Hierdoor schuif je minder snel van je skateboard af en heb je wat meer grip. Klinkt belangrijk, toch? En de skateboards die ik in de speelgoedwinkel zag liggen, hadden dus geen slipvaste griptape. Daarnaast is het handig om te kijken naar het gewicht dat het skateboard kan dragen. Een beetje skateboard kan zo’n 70-80 kilo dragen, en dan heb ik het natuurlijk over een kinderskateboard. Wel zo handig ook trouwens, dan kunnen papa of mama stiekem ook een keertje proberen te skateboarden als de kids in bed liggen ;-).

Vooruit dan maar

Na even twijfelen besloot ik de skateboards te kopen. Ze waren dan wel niet zo sterk in hun evenwicht houden op een loopfiets, maar het moet niet zo zijn dat ze dan niets meer kunnen en mogen proberen waarbij evenwicht belangrijk is. En ik vind het geweldig dat ze om een skateboard vragen in plaats van om een computerspel natuurlijk.
Toen we de skateboards cadeau gaven, kun je je vast voorstellen hoe blij ze waren. Maar toen moesten ze nog gaan rijden op dat ding..

Boem

Sja, boem, dat gebeurde er. Niet één keer, niet twee keer…ik ben de tel kwijt geraakt. Maar goed, dat hoort er nu eenmaal bij. Natuurlijk wel belangrijk dat je je kind voor het vallen ook de juiste bescherming aan doet. Uiteindelijk na heel veel geduld en oefening kunnen ze het een klein beetje, maar van een ramp af skaten gaat nog wel even duren ben ik bang. Maar hey, ze zijn begonnen en ze hebben er plezier in, en dat is het belangrijkste!

Zou jij een skateboard kopen voor je kind?


Uitgelichte foto via Shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.