Gadgets Gastblog

Op zoek naar de beste kindertablet

jongen en meisje spelen op hun kindertablet

Gastblogger Linda van Go or No Go ging op zoek naar de perfecte kindertablet voor haar kids, die heel toevallig ook nog eens mijn kids zijn 🙂 Ze beoordeelde vier populaire tablets voor kinderen en deelt haar bevindingen met ons. 

Welke tablet is nu de perfecte kindertablet? Ik ben op zoek naar een tweede tablet voor onze jongens. Ze delen er tot nu toe een, maar ik vind het op deze leeftijd prima dat ze ieder hun eigen tablet hebben. Niet dat ze er dan ineens mee mogen doen wat ze willen, want we hebben redelijk goede regels over hoe lang ze op de tablet mogen. Ik ging dus op onderzoek uit naar de beste en fijnste kindertablet. 

Als eerste moet je een keuze maken: kies je voor een echte kindertablet of kies je een gewone tablet die je kind mag gebruiken? In mijn geval denk ik dat de keuze redelijk snel gemaakt is: de jongens zijn 8 jaar oud, dus een gewone tablet is het meest logisch. Omdat ik wel even een goede vergelijking wilde maken, heb ik wel twee echte kindertablets bekeken en meegenomen in de vergelijking.

Kurio Tab II

Kurio Tab II - kindertablet

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: mijn favoriet onder de kindertablets is de Kurio tab II. Hij was overigens ook de duurste uit het kindertablet-lijstje, maar dat is dus ook logisch. En het prijsverschil is niet heel groot. De Kurio tab II kost rond de 115 euro. Hij is snel, hij heeft het beste scherm van alle kindertablets en hij is makkelijk in te stellen voor je kind.
Even een aantal specs van de Kurio Tab II op een rijtje:

 • Android 6.0
 • 7 inch scherm
 • 16 GB geheugen
 • Ingebouwde quad core processor
 • WiFi
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • Hoes meegeleverd

Als ouder kun je websites en apps filteren waarvan je niet wilt dat je kind ze kan zien. Daarnaast zit er een tijdcontrole op, waarmee je instelt hoeveel tijd per dag je kind op de tablet mag spelen.

Xoro KidsPAD 703

Xoro 703 kidspad - kindertablet

Op de tweede plek van de kindertablets kwam de Xoro KidsPAD 703. Say what? Nee, ik had er ook nog niet eerder van gehoord, maar ik ben er best enthousiast over. Om te beginnen is de prijs zeer aantrekkelijk, want hij kost 70 euro. Best een behoorlijk verschil met mijn nummer 1 favoriete kindertablet dus. We beginnen weer even met een aantal specs op een rijtje:

 • Android 5.1
 • 7 inch scherm
 • 8 GB geheugen
 • 3K3126 processor
 • WiFi
 • Hoes meegeleverd

Deze tablet draait op Android 5.1 en komt uit Duitsland. Klein nadeeltje is dat de tablet en verpakking volledig in Duits staan ingesteld, dus als je niet zo handig bent met een tablet is het even zoeken waar de taalinstellingen zitten. Gelukkig kun je, zodra je die instelling wel gevonden hebt, de taalinstellingen snel op Nederlands zetten. Maar, ja er zit een grote maar aan: het kindergedeelte kun je niet Nederlandstalig instellen, alleen in het Engels. Dat maakt dan ook sowieso dat dit niet mijn nummer 1 favoriet is. Het kindergedeelte is wél heel uitgebreid en er zijn veel instellingen mogelijk om de tabel veilig te maken.
Ik ben trouwens niet de enige die deze tablet nog niet kende, want op bol.com zijn maar liefst 0 reviews te vinden. Beetje jammer.

Samsung Galaxy Tab A

Samsung Galaxy Tab A

Dan gaan we over naar de gewone tablets en ik begin bij de tablet die we al in huis hebben: Een Samsung Galaxy Tab A, 10 inch. Ik kan er kort over zijn: het is gewoon een hele fijne tablet. Hij werkt goed, hij hapert nooit, hij kan tegen een stootje en hij is niet te zwaar. De 10 inch versie kost 219 euro, wat best nog een flink bedrag is natuurlijk. Een stuk duurder dan de kindertablets hierboven. Wel is er ook een soort mini versie van de Samsung Galaxy Tab A, namelijk de 7 inch versie. Deze kost 138 euro en komt met haar prijs dus in de buurt van de Kurio Tab II. Op de Samsung Galaxy Tab A is het mogelijk om een kindveilige omgeving in te stellen. Ook hier is het mogelijk om een tijdslimiet in te stellen.
Een aantal specs van de Samsung Galaxy Tab A op een rijtje:

 • Android 5.1
 • 7 inch scherm
 • 8 GB geheugen
 • Quad Core processor
 • WiFi

Op bol.com krijgt hij een reviewscore van 4.5 (van de 5) sterren. Zeer netjes dus!

iPad mini 2

iPad mini 2

En dan hebben we natuurlijk nog de iPad mini. Ook deze tablet is zeer fijn in gebruik, licht en makkelijk in de hand te houden voor kinderen. De nieuwste iPad mini is de iPad mini 4, maar die is zo ver boven budget (ruim 450 euro) dat ik die even achterwege laat. De iPad mini of iPad mini 2 zijn zover ik weet niet meer nieuw te koop, maar natuurlijk wel tweedehands. Ook prima. Ook voor de iPad mini 2 even de specs op een rijtje:

 • iOS 9.0
 • 7,9 inch scherm
 • 16 GB geheugen
 • Quad Core processor
 • WiFi

Betere specs dus dan de andere tablets, maar daar betaal je ook voor. Een tweedehands iPad mini 2 kost rond de 200 euro. Daarnaast hebben wij eigenlijk niets van Apple, wat automatisch maakt dat mijn voorkeur uit gaat naar Android.

De uiteindelijke keuze

Je voelt hem al aankomen denk ik: ik ga voor de Samsung Galaxy Tab A 10 inch. Prima voor de kinderen en een goed werkende tablet. Over een paar maanden weet ik of het een goede keuze was en die bevindingen deel ik uiteraard hier met jullie.

Welke tablet is jouw favoriet?

(uitgelichte afbeelding via Shutterstock)


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.