Review Speelgoed, Spellen & Spelen

• Review • | Soft ’n Slo Squishies en Smooshy Mushy Squishies

squishies eten burger smooshy
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

De eerste rage van 2018 is duidelijk: Squishies. Zoals wel vaker het geval met échte hypes, begon het allemaal in Japan. Even later nam Amerika het over en sinds een paar weken liggen ook de winkels in Nederland er vol mee. Er was nog even wat verwarring over de schrijfwijze van de Squishies, maar inmiddels is iedereen het over eens dat het enkelvoud een Squishy is en het meervoud Squishies. Goed, nu dat helder is, kunnen we door.

Wat zijn Squishies?

Een Squishy is een schattig figuurtje waar je in kunt knijpen. Eigenlijk is het stiekem niet veel meer dan een opgepimpte stressbal. Maar vanwege de schattige gezichtjes en de leuke vormpjes zijn ze helemaal hot! Van kleine kinderen tot tieners; everybody loves them. Natuurlijk wordt er heel slim ingespeeld op bestaande trends, met bijvoorbeeld -daar is ’tie weer- een Unicorn Squishy en een reeks Sushi Squishies, maar ook allerlei soorten fruit Squishies. Kortom; je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel een Squishy van. Voor de twijfelaars onder ons, hier is wat universeel keuze-advies: Kies wat je maar wil; je kunt altijd alles kiezen. Behalve als je ook een eenhoorn kunt kiezen; kies dan altijd de eenhoorn. I’m just sayin’…

Smooshy mushy unicorn eenhoorn

Als beste getest…

Omdat Chinezen nou eenmaal héél hard werken, zijn er inmiddels allerlei merken Squishies op de markt, veelal via allerlei webshops. Wij hebben twee merken getest: Soft ’n Slo Squishies en Smooshy Mushy Squishies. Beide producten zijn gemaakt van TPU-Foam. Ze hebben natuurlijk allebei een CE-keurmerk en zijn uitgebreid getest op veiligheid. Maar naast veilig moeten ze natuurlijk ook leuk zijn! Dankzij de lieve mensen van Big On Toy Innovation waren wij in de gelegenheid om deze merken naar hartelust te testen. Ons testteam, naast mezelf bestaande uit Daan en Jesse van zo-goed-als 8 jaar, kwam tot de volgende bevindingen.

Smooshy Mushy

Als eerste bekeken we de Smooshy Mushy Squishies. De naam uitspreken is al een uitdaging op zich! Zij spelen handig in op een andere populaire trend; de bentobox, maar dan met Squishies. In een Smooshy Mushy snackbox zitten Squishies, stickers, een display en een poster waarop je je eigen Smooshy Mushy naam kunt ontdekken. Er zijn verschillende Squishy bentoboxen te koop. Zo heb je een Mexicaanse stijl, Amerikaanse stijl, Italiaanse stijl en ga zo maar door.

We hebben goedkope Squishies gezien die in no-time scheuren, maar deze Smooshy Mushies kamen op ons over als erg degelijk. Ze lijken ook goed kleur- en vormvast. Bekijk alle Smooshy Mushies hierrr!

squishy keyring

Soft ’n Slo Squishies; coming (very) soon

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kun je de Soft ’n Slo Squishies kopen. Deze Squishies komen volgens de verpakking “extra traag” omhoog. De Soft ’n Slo Squishies bestaan voornamelijk uit etenswaren-figuren (is dat een woord?). Zo heeft Soft ’n Slo taartjes, ijsco’s, cupcakes, macarons en nog veel meer. Waar een goedkoper AliExpress-knijpvriendje al snel scheurtjes krijgt, is dat bij deze Soft ’n Slo Squishies zeker niet het geval. Ze noemen het zelf heel bescheiden: “De beste kwaliteit squishy toys die er te koop is”. Jullie moeten er nog even op wachten, maar als het goed is liggen ze in maart ook in de Nederlandse winkels. Wil je deze ÜberSquishie alvast reserveren, dan kun je dat hier doen!

Ook de Soft ’n Slo figuurtjes lijken van goede kwaliteit te zijn. We hebben ze natuurlijk pas een dag in huis, maar de aanslagen van ons testteam hebben ze dapper doorstaan…

Wat is dan het verschil?

Qua vormvastheid lijken de Soft ’n Slo figuren inderdaad langzamer terug te keren naar hun oorspronkelijke vorm dan de Smooshy Mushies. Voor Daan en Jesse maakt dat echter weinig uit. Soft ’n Slo ruikt echter wel behoorlijk sterk naar oplosmiddel, terwijl Smooshy Mushy met zijn kokosgeur wat minder chemisch aandoet. Beide geuren zijn natuurlijk precies even chemisch, maar ik laat mijn kids tóch liever ruiken aan een chemische kokosnoot.

De Smooshy Mushies vielen beter in de smaak omdat het ‘echte’ karakters zijn, terwijl de meeste Soft ’n Slo figuren etenswaren zijn. Daar kun je nou eenmaal wat minder makkelijk een rollenspel mee spelen. De etenswaren zijn vooral leuk om ergens in te stoppen. Qua ‘knijpgenot’ was er weinig verschil te bemerken. Al met al een nipte overwinning voor de Smooshy Mushies: een halve boks meer dan Slo ’n Soft Squishies.


FACT SHEET:

• Te koop bij o.a.: Bol.com
• Prijs: kleinere figuurtjes vanaf € 5,99. De grote Smooshy Mushy snackboxen kosten € 19,99.
• Leeftijd: Volgens Smooshy Mushy 3+, volgens Slo ’n Soft 8+. Sponzige dingen zijn natuurlijk gevaarlijk als je ze in je mond stopt.
• Kwaliteit: Allebei de merken kwamen op ons over als degelijk, kleur- en vormvast; prima. De Soft ’n Slo is dus iets slower dan de Smooshy Mushy, maar de Smooshy Mushy ruikt weer een stuk lekkerder.
• Gebruiksvriendelijk: Zeker! Je pakt ze uit en je knijpt erin 😉
• Handleiding: nope, maar dat is ook niet echt nodig; gewoon niet in je mond stoppen (of in een magnetron) dan zit je al een heel eind goed.
• Batterijen: nope

totaalscore Smooshy Mushy Squishies:

vier boksen

totaalscore Soft ’n Slo Squishies:

drieënhalve boks∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Wat wordt DE speelgoedrage van 2018?! - blogpapa.nl
    8 maart 2023 at 16:03

    […] squishies zijn er natuurlijk al een poosje, maar deze speelgoedrage is nog lang niet klaar. Kids blijven in […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.